Mes turime 360 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1532
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11719
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87749
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Projektas „Atrask save“

2015 m. lapkričio 28 d. šeštadienis, Nr.89 (1525)

Lietuvos darbo birža pradėjo įgyvendinti Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Atrask save“, kurio metu bus įgyvendinamos ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemonės, numatytos Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimo plane, patvirtintame Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2013 m. gruodžio 16 d. įsakymu Nr. A1-692 „Dėl Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimo plano patvirtinimo“, užtikrinančios pirminės intervencijos paslaugų teikimą tiek neaktyviam, tiek registruotam teritorinėse darbo biržose jaunimui, atsižvelgiant į individualius jaunų žmonių poreikius ir taikant įvairias darbo su jaunimu formas, neformaliojo ugdymo metodus, skatinančius motyvaciją dirbti/mokytis, didinančius pasitikėjimą savimi ir atsakomybę, leidžiančius labiau pažinti save, atskleidžiant savo stipriąsias ir silpnąsias puses.

Projekto dalyviams bus sudarytos sąlygos dalyvauti savanoriškoje veikloje ar jaunimo motyvaciją integruotis į darbo rinką ir/ar švietimo sistemą skatinančiose veiklose, kurios padės įgyti asmeninių, socialinių, profesinių kompetencijų, pasirengti sugrįžti į švietimo sistemą ar integruotis į darbo rinką. Motyvuotiems bedarbiams bus suteiktos galimybės integruotis į darbo rinką, suteikiant trūkstamus gebėjimus ir kompetencijas.

Projekto tikslas – sumažinti nedirbančio, nesimokančio ir mokymuose nedalyvaujančio 15-29 metų jaunimo skaičių, įgyvendinant ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokiai tikslinei grupei asmuo priklauso bei įvertinus asmens poreikius ir galimybes.

Projekto partneriai – 10 teritorinių darbo biržų, Jaunimo reikalų departamentas prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir 46 su jaunimu dirbančios organizacijos.

Projekto tikslinė grupė – 15-29 m. amžiaus jauni asmenys, kurie nedirba, nesimoko, nedalyvauja mokymuose.

Jaunimo reikalų departamentas prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kartu su partneriais teiks ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokį pasiūlymą jaunas žmogus pageidauja gauti: dirbti, mokytis ar atlikti praktiką.

Pagalba bus teikiama:

Neaktyviems 15-29 m. jaunuoliams;

Nepasirengusiems darbo rinkai 16-29 m. jauniems bedarbiams;

Pasirengusiems darbo rinkai 16-29 metų jauniems bedarbiams.

Projekto vertė – 33.798.580 Eur.

Violeta BALČIŪNIENĖ

Lietuvos darbo biržos projekto „Atrask save“ koordinatorė Vilniaus teritorinės darbo biržos Švenčionių skyriuje

 
Reklaminis skydelis