Mes turime 366 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2326
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18527
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94557
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pamoka, kurią galima buvo paliesti

2015 m. gruodžio 5 d. šeštadienis, Nr.91 (1527)

Švenčionių pradinės mokyklos 1c klasės mokiniams lietuvių kalbos edukacinė pamoka „Liaudies instrumentai ir kasdienė buitis“ vyko Nalšios muziejuje. Mokiniai atidžiai klausėsi ir yra dėkingi Švenčionių miesto kultūros centro renginių režisierei Jolantai Olechnovič, dr. Reginai Mikštaitei-Čičiurkienei ir Rimantui Ankėnui bei jo šauniai kapelai „Kaimynai“. Jų dėka susipažinome su kaimo kasdienės buities ypatumais, lino apdirbimo įnagiais ir lino pluošto audiniais. Sužinojome, kokiais raštais ir puošybos elementais buvo puošiami tekstilės gaminiai, tautiniai Aukštaitijos kostiumai. Puikia tarmiška kalba klausėmės pasakojimų apie rakandus, adventą, vakarojimą ir ilgus žiemos vakarus.

Sužinojome, iš ko padaryti mūsų liaudies instrumentai: smuikas, būgnas, būgnelis ir cimbolai. Visiems smagu buvo pasiklausyti cimbolų, smuiko, būgnelio garsų, taip pat ir patiems pagroti bei kartu su kapela „Kaimynai“ smagiai pašokti polkutę ir valsiuką.

Džiugu, kad Švenčionių miesto kultūros centro ir Nalšios muziejaus muziejininkų dėka vaikai galėjo paliesti kai kuriuos Lietuvių liaudies tradicinius daiktus ir taip nors maža dalimi prisiliesti prie savo krašto istorijos.

Rasa ŠTUIKIENĖ

 
Reklaminis skydelis