Mes turime 287 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:237
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16438
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92468
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Į kolektyvinę mankštą įsiliejo šimtai jaunimo kolektyvų

2011 m. lapkričio 5 d., šeštadienis Nr.81 (1128)

2011 m. spalio 21 d. 11.00 val. visose šalies ugdymo įstaigose vyko masinė mankšta „Augsiu aktyvus 2011“. Programos tikslas paskatinti jaunus žmones keisti nejudrų gyvenimo būdą į sveikesnį ir aktyvesnį. „Iniciatyvos fondo“ programų koordinatorės Ingos Smirnovienės duomenimis, masinėje mankštoje „Augsiu aktyvus 2011“ dalyvavo beveik 112 tūkst. auklėtinių ir pedagogų iš 711 Lietuvos darželių, mokyklų ir gimnazijų.

Daug didesnis nei tikėtasi dalyvių skaičius parodė, kad pati fizinio aktyvumo mažėjimo problema yra labai aktuali, o pasirinkta akcijos forma - masinė mankšta - buvo tinkama. Pakako mažo postūmio, kad ugdymo įstaigos ir jų auklėtiniai noriai prisijungtų prie akcijos. Akcijos organizatoriai tikisi, kad nuoseklus darbas paskatins tęstinius procesus, kurie sukels teigiamus pokyčiui formuojant palankų požiūrį į sveiką ir aktyvią gyvenseną.

Zigmo Žemaičio gimnazija taip pat neatsiliko nuo šio projekto. 5-6 klasių mokiniai ir mokytojai aktyviai sportavo aktų salėje. Kūno kultūros mokytoja I.Burokienė vedė nuotaikingą mankštą, o mokiniai pažadėjo gyventi sveikai ir aktyviai. Po mankštos kiekviena klasė pasirašė pasižadėjimus. Šiuo metu pažadų lapai kabo mokyklos sporto salės stende. Vyresniems mokiniams sporto salėje mankštą vedė mūsų gimnazijos vyrai – kūno kultūros mokytojai J.Švogžlys ir G.Šamšūra. Aktų ir sporto salėse buvo tiek daug sportuojančio jaunimo, kiek niekada nebūna per pamokas arba sporto varžybas. Todėl, manau, kad šis projektas mūsų gimnazijos mokiniams yra tikrai naudingas ir tikiuosi, kad jis tęsis ne vienerius metus.

Akcijoje dalyvavusios ugdymo įstaigos parengė ataskaitas ir vaizdinę medžiagą apie mankštos masiškumą. Vadovaujantis mokyklų, darželių, gimnazijų pateiktais duomenimis, bus renkami aktyviausi ir išradingiausi ugdymo įstaigų kolektyvai, duomenys apie akcijos masiškumą bus teikiami rekordus registruojančiai agentūrai „Factum“, vaikų rašiniai, piešiniai, fotografijos bei filmuota medžiaga bus naudojama aktyvią ir sveiką gyvenseną propaguojančios vaizdinės medžiagos gamybai. Daugiau informacijos apie šią akciją www.iniciatyvosfondas.lt

Irina BUROKIENĖ

Kūno kultūros mokytoja

Kamilė RAZMYTĖ

8 a klasės mokinė

 
Reklaminis skydelis