Mes turime 156 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:321
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14320
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61646
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šaškių turnyras

2015 m. gruodžio 16 d. trečiadienis, Nr.94 (1530)

Bendra veikla suartina tėvus, vaikus ir pedagogus. Smagu, kai tėvai aktyviai dalyvauja mokyklos gyvenime, bet dar smagiau, kad patys inicijuoja renginį ar turnyrą.

1c klasės Agnetos tėtis pasiūlė suorganizuoti klasės šaškių turnyrą. Į turnyrą atvyko 12 mokinių: 7 mergaitės ir 5 berniukai. Turnyro vyr. teisėjas Raimondas Gaidys priminė dalyviams šaškių žaidimo taisykles. Dalyviams teko nemenkas iššūkis - ilgą laiką žaisti su priešininku. Juk šaškės vaikus moko susikaupti, nesiblaškyti, išlaikyti dėmesį nuo žaidimo pradžios iki pabaigos, taip pat priimti iššūkius, spręsti problemas, valdytis, atsakyti už savo veiksmus. Žaidimas suteikia teigiamų emocijų, didelį moralinį ir estetinį pasitenkinimą, kūrybinį džiaugsmą. Pirmokų kovos nustebino susikaupimu, atkaklumu. Vyravo azartiška nuotaika, nes varžovai buvo lygiaverčiai. Vieniems geriau sekėsi pradžioje, bet buvo ir tokių, kurie nepasidavė ir žaidė lygiosiomis net po kelis sykius. Po įtemptos žaidimo valandos paaiškėjo ir nugalėtojai: Ugnė Builytė ir Ignas Šanturovas, kurie buvo apdovanoti diplomais, o visi dalyviai saldžiais „medaliais“. Džiugu, kad tėvai, kurių susirinko nemažai, buvo vaikams įkvėpėjai, drąsintojai, padėjėjai, palaikytojai, vertintojai ir dalyviai. Dauguma tėvų irgi išbandė savo jėgas su vaikais.

Tai buvo renginys, kuriame visi turnyro dalyviai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas, parodyti, kad geba draugiškai rungtyniauti bei linksmai pabendrauti su šeima.

Rasa ŠTUIKIENĖ