Mes turime 361 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4460
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20661
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96691
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Trečiojo amžiaus universiteto studentai mokosi ir gyvena turiningai

2015 m. gruodžio 30 d. trečiadienis, Nr.97 (1533)

Rudenį mūsų rajone pradėjęs veiklą Trečiojo amžiaus universitetas (TAU) sulaukė ypatingo susidomėjimo ir gausaus būrio studentų. Švietimo pagalbos tarnybos organizuotame universitete šiuo metu jame veikia 4 fakultetai. Vienas iš populiariausių – Krašto istorijos ir politologijos (Švenčionyse). Švenčionyse ir Švenčionėliuose veikiantys Sveikos gyvensenos, Psichologijos fakultetai bei Informacinių technologijų (Švenčionyse) taip pat sulaukia nemažai lankytojų. Jau planuojama Informacinių technologijų fakultetą atidaryti ir Švenčionėliuose.

TAU studentai džiaugėsi, kad juos labai šiltai priėmė, sudarė puikias sąlygas mokytis, atsižvelgia į jų pageidavimus Švenčionėlių antrosios vidurinės mokyklos bendruomenė, ypač direktorė Antonina Vitkovskaja. Jau įrengta auditorija ir informacinių technologijų užsiėmimams, tad tikimasi, jog artimiausiu metu šiuos užsiėmimus lankyti norintys galės rinktis ne tik Švenčionyse, bet ir Švenčionėliuose.

Ypač šiltai TAU studentai atsiliepia apie Švenčionių švietimo pagalbos tarnybos direktorę Eleną Kadzevičienę – puikią lektorę ir organizatorę. Jos vedamos paskaitos ne tik turiningos, bet ir labai nuoširdžios bei kupinos bendravimo – su arbatėlėmis ir namie keptais pyragais. Pasak TAU studentų, apskritai labai pasisekė dėl visų dėstytojų – jie išradingi, neskaičiuojantys darbo valandų, gebantys pasinaudoti bet kokiomis galimybėmis. Pavyzdžiui, pirmasis Krašto istorijos ir politologijos fakulteto užsiėmimas vyko Sirvėtos regioniniame parke, vėliau buvo surengta išvyka į Molėtų observatoriją, žvaigždžių stebyklą, susitikimas su etnokosmologu Jonu Vaiškūnu, pakeliui improvizuojant aplankytas ir Mindūnų žvejybos ir medžioklės muziejai.

Aktyvus mūsų rajono žmonių įsitraukimas į Trečiojo amžiaus universiteto paskaitas ir veiklą rodo, kad teisingai ir laiku atsiliepta į žmonių poreikius, kad ir universitetas, ir studentai vieni kitiems reikalingi. Paskaitas, renginius lanko ne tik vyresnio amžiaus žmonės, bet ir jaunesni, šeimos. Iš lūpų į lūpas sklindanti teigiama informacija pritraukia į TAU ir naujų studentų.

Pirmoji TAU laida, pasitikdama Naujuosius Metus ir džiaugdamasi rajone atsiradusia galimybe šviestis, tobulintis, prasmingai ir įdomiai leisti laiką, sveikina ir dėkoja Švenčionių švietimo pagalbos tarnybai, ypač jos direktorei Elenai Kadzevičienei, lektoriams ir tikisi, kad Trečiojo amžiaus universitetas užtikrintai žengęs pirmuosius žingsnius gyvuos Švenčionių rajone ir toliau.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis