Mes turime 343 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2844
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35220
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116969
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Susigėdo – kastuvais gatvių nebarstys

2015 m. sausio 13 d., trečiadienis, Nr.3 (1536)

Po to, kai visą praėjusią savaitę rajone ir net už jo ribų sklandė anekdotai apie gatvių barstymo „naujas technologijas“, kurias įdiegė „Švenčionių švarai“ vos ne metus laikinai vadovaujantis pavaduotojas iš Vilniaus Juozas Šiaudinis, matyt, ne be valdybos pirmininko, taip pat Vilniuje direktoriavusio, Arūno Čenkaus pritarimo, šią savaitę – pokyčiai. Visą savaitę mokę darbininkus barstyti gatves (pagrinde tik sankryžas) kastuvais iš krūvelių, matyt, patys pamatė, koks tai beviltiškas darbas, ypač artėjant atšilimui ir vėl šalčiui. O gal baigėsi smėlio mišinys, kurio, kaip sakė buvęs „Švenčionių švaros“ direktorius, buvo tik likutis nuo praėjusių metų, daugiau nenupirkta – žiemai visai nepasiruošta.

Šaltinių teigimu, sudaryta sutartis su VĮ „Vilniaus regiono keliai“ dėl gatvių barstymo. Kaip paaiškinti tokį valdžios sprendimą? Darbus taigi ir pinigus vėl atėmė iš savo įmonės - UAB „Švenčionių švara“, stovinčios, švelniai tariant, ant bankroto slenksčio, nors greičiausiai jis jau realiai peržengtas. Kur gi nebus su tokiu neūkiškumu. Savivaldybės įmonėje „Švenčionių švara“ stovi be darbo du barstytuvai, o gatves barstyti atiduoda kitiems. Už  barstytuvą, dėl kurio naujoji valdžia tiek skandalų sukėlė, per TV rodė, korupcijos ieškojo, buvusį vadovą pasodinti žadėjo, vis dėlto teks sumokėti. Byla nutraukta, o barstytuvą pardavusi įmonė kreipėsi į teismą dėl skolos.

Naujoji valdžia nusipirko ir dar vieną barstytuvą, nors nenaudoja nė vieno. Tik štai naujasis pirkinys, sako, tikrai juoko vertas - toks mažas, kad gal koks penketas kibirėlių smėlio mišinio galėtų tilpti.

Sutartis su kelininkais - smūgis ir varganam rajono biudžetui. Pasak Vytauto Vigelio, prie jo taip švaistyti lėšas net į galvą neateidavo – šios įmonės įkainiai buvo beveik dvigubai didesni, negu barstė gatves „Švenčionių švara“. Be to, pinigai atitekdavo savivaldybės įsteigtai įmonei ir padėjo jai išgyventi. Apie ką galvoja valdžia priimdama tokius sprendimus? Nebent nesiruošia mokėti, kaip, pavyzdžiui, namą renovavusiems staybininkams...

Švenčionių krašto“ inf.