Mes turime 319 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4851
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15038
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91068
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Smulkius prekeivius veja į užribį

2015 m. sausio 13 d., trečiadienis, Nr.3 (1536)

Rajono valdžia, daugumoje liberalai, žadėję remti smulkų verslą, užsimojo prieš pačius smulkiausius – bobutes. Mielas darbščias bobutes, kurios prie varganų pensijų vieną kitą eurą prisiduria turgaus prieigose parduodamos žiupsnelį krapų, krienų šaknelę, daigelių, stiklinę kitą uogų, kelis kiaušinius ir kt. Prekiauti turguje joms reikštų eiti į minusą, nes dažną kartą uždarbis mažesnis už bilietą. Be to, bent jau Švenčionių turguje joms ir vietos neatsirastų. Todėl jos ir sutupia ant atsineštų kėdučių turgaus prieigose su savo gėrybėmis. Taip buvo nuo senų laikų, ir niekam jos neužkliuvo.

Naujoji valdžia apsižvalgė ir arogantiškai nutarė praimti sau iš po kojų tokią prekybą. Paskutiniame posėdyje oficialiai priimtas sprendimas, kuris kirs iš peties smulkiausiam versliukui, o gal jį ir pribaigs. Pirmiausia reikės išsipirkti leidimus. Antra, Švenčionyse ir susimokėjus senojoje vietoje prekiauti negalima – valdžia ištrėmė smulkius prekeivius į automobilių stovėjimo aikštelę prie vaistažolių fabriko. Vieta nepatogi visiems – ir prekeiviams, ir pirkėjams. Ar linkę užleisti vietą automobilių savininkai, niekas neatsiklausė. Kyla abejonių , ar automobilių aikštelė tinkama prekiauti maisto produktais. Daugybė neatsakytų klausimų, bet sprendimas priimtas. Tarybos narys Vytautas Bulka, kuris buvo įrašytas į komisiją, parinkusią vietas prekybai, sako kovojęs vienas, kad turgeliai liktų kaip buvę, arba Švenčionyse bent jau būtų įkurdintas ne toliau A.Rymo g., bet į jo siūlymą daugumą turinti valdžia neatsižvelgė. Bandysiančius prekiauti senose vietose žmones grasina bausti.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis