Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2167
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34543
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116292
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

288 tonas sveriantis krovinys į Baltarusiją iškeliavo per Adutiškį

2015 m. sausio 20 d., trečiadienis, Nr.5 (1538)

Praeitą antradienį (sausio 12 d.) iš Klaipėdos pajudėjo milžiniškas vilkikas, vežantis nestandartinių gabaritų krovinį – absorbcinį bikštą, kuris turėjo pasiekti Baltarusijos Grodno mieste statomą azoto gamyklą.

Kadangi krovinio svoris 288 tonos, ilgis 65 metrai, plotis 6 metrai 40 centimetrų, o aukštis 7 metrai 20 centimetrų, problemų norint pervežti tokį krovinį per Lietuvą susidarė nemažai. Kadangi platformoje sumontuota net 200 ratų, kelio dangai žalos nepadaryta, bet vietomis teko aukštos įtampos laidus atjungti ir vėl prijungti, nuimti kelio ženklus. Vilkikas idealiomis sąlygomis judėjo ne didesnio nei 30 km/h greičiu. Į Baltarusiją vilkikas įvažiavo per Adutiškio pasienio postą, prieš tai, žinoma, padovanojęs Adutiškio miestelio gyventojams ir smalsuoliams iš kitur neįprastą reginį. Vilkikas su kroviniu sėkmingai įveikė ne tik Adutiškio gatves, bet ir pervažiavęs sustiprintą tiltą per Kamajos upę, pasiekė pasienio postą ir sėkmingai išvažiavo į Baltarusiją.

„Švenčionių krašto“ inf.