Mes turime 297 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5123
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15310
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91340
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pašaminės kaimo klube – gražiai apžvelgti buvę renginiai ir planuojami nauji

2015 m. sausio 20 d., trečiadienis, Nr.5 (1538)

Praėjusių metų pabaiga ir šių metų pradžia Pašaminės kaimo klube buvo gausi renginių ir įdomių susitikimų. Veikė Trūduose gyvenančios Sigutės Rudinskienės mezginių, nėrinių ir kitokių rankdarbių paroda, tapytojų reškutėniškio Valdemaro Prunskaus ir švenčionėliškės Oksanos Gončarovos paveikslų parodos. Oksanos paveikslų parodą galima apžiūrėti ir dabar. Taip pat buvo surengtos Mildos Sivickienės, Janinos Varnaitės, Ovidijaus Varnos, Rasos Paškevičienės darbų parodos, įvairiomis progomis Pašaminės kaimo moterų būrelio „Bitutės“ narės kūrė įvairias puokštes bei kompozicijas, kurias taip pat galėjo apžiūrėti ir kaimo gyventojai, ir svečiai. Parodų autoriai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis ir padėkomis.

Dar vasarą vykusiuose edukaciniuose užsiėmimuose klubo direktorė Dalė Basiūnienė pakvietė vaikus pasigaminti įvairių figūrėlių, kurios tiktų Betliejaus kompozicijai. Vaikai į kvietimą atsiliepė noriai, o jų kūrinėliai prieš Kalėdas buvo panaudoti įspūdingai Betliejaus kompozicijai sukurti, kuri ir puošė Pašaminės kaimo klubą visą šventinį laikotarpį.

2015 metams artėjant prie pabaigos Pašaminės klube buvo surengtas visų per praėjusius metus parodas čia rengusių svečių ir pašaminiškių susitikimas-popietė. Jos metu ne tik kalbėta apie kūrybą, skaitytos eilės, bet ir prisimintos senovinės apeigos, švenčių tradicijos, būrimai, tikėjimai. Čia prisiminimais pasidalino netik svečiai, bet ir pašaminiškės Zofija Leleikienė, Anastazija Čerkauskienė, Ona Šukienė ir kiti.

Po renginio visi dalyvavo čia pat pašaminiškių pastangomis įsirengtoje koplyčioje kunigo Jeronimo Petriko aukotose Mišiose. Koplyčia buvo papuošta vienos iš parodų autorių S.Rudinskienės padovanota dailia servetėle.

Kalėdų proga Pašaminės klube kartu su seniūnija buvo surengta ir šventė patiems mažiausiems. Buvo ir Kalėdų senelis, ir jo pagalbininkai, ir dovanėlių pilnas maišas.

Kaimo klubo vedėja, buvusi aktyvi bendruomenės pirmininkė Dalė Basiūnienė dabar išrinkta Pašaminės kaimo seniūnaite. Idėjų, entuziazmo ir naujų veiklos sumanymų ji niekada nepristinga. Šiemet ji su gražia Trijų Karalių kompanija aplankė bene kiekvieno pašaminiškio namus, net ir atokiai gyvenančių. Trys Karaliai atėję su dovanomis, gerais palinkėjimais ir nešini pašventintos kreidos gabalėliais, kuriais Trijų Karalių raidėmis pažymėjo aplankytųjų duris, buvo visų sutikti šiltai ir džiaugsmingai.

Taigi 2016-ieji metai dar tik prasidėjo, ir aktyvių pašaminiškių laukia dar daug įdomių ir smagių renginių, karnavalinių linksmybių bei susitikimų Pašaminės kaimo klube.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis