Mes turime 425 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4151
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20352
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96382
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dėl „Kašgarijos“ taryba kreipėsi į FNTT

2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis Nr.82 (1129)

Viešieji pirkimai ir konkursai, kai viską lemia mažiausia kaina, visoje Lietuvoje tampa rykšte. Ne viena šalies savivaldybė dėl to turi problemų, neišvengė jų ir mūsų rajono savivaldybė., problemų turi ir mūsų savivaldybė. Pasiūliusi nerealiai sumažintą kainą ir laimėjusi konkursą, vandentiekio ir nuotekų tinklus didelėje Švenčionių miesto dalyje klojanti Visagino bendrovė „Kašgarija“ nepajėgia vykdyti sutartinių įsipareigojimų.

Problemos su „Kašgarija“ prasidėjo dar pernai - nuo pirmųjų sutarties dienų. Kai kitos firmos įvairiuose objektuose dirbo nuo ryto iki vakaro, „Kašgarijos“ pasirodydavo koks vienas traktoriukas ir tik kelias valandas per dieną, darbai vyko lėtai, „Kašgarija“ ištisai vėlavo ir trukdė kitiems. „Kašgarija“ Švenčionyse turi pakloti iš viso 19 km tinklų, kol kas įveikė tik nepilnus 2 km. Dėl įmonės pradėtų ir nesibaigiančių darbų kenčia Pakalnės, Miško, Saulėtekio, Statybininkų ir kt. gatvių gyventojai.

Rajono savivaldybės administracijos direktorė Vida Rastenienė keliskart kvietė UAB „Kašgarija“ vadovą, jis vis žadėjo, kad įmonė dirbti sparčiau, bet situacija nesikeitė. Rugpjūčio mėnesį vykusiame posėdyje rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą kreiptis į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą.

Lapkričio 3 d. visus dokumentus, susijusius su projekto „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros, nuotekų siurblinės statybos Švenčionių mieste ir Cirkliškio kaime“ vykdymu, rajono savivaldybės administracija pateikė Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Po to, lapkričio 4 d., darbai objekte šiek tiek pajudėjo.

„Švenčionių krašto“ inf.
 

 
Reklaminis skydelis