Mes turime 417 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2931
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19132
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95162
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėliuose – šventė girtuokliams

2015 m. vasario 6 d., šeštadienis, Nr.10 (1543)

Privesta prie absurdiškų tragedijų, Lietuva sukilo į kovą su girtuoklyste. Aukščiausiu lygiu svarstoma, kaip sumažinti alkoholio vartojimą, apsaugoti nuo jo jaunimą. Kalbama, kad reikėtų pasinaudoti kitų valstybių patirtimi: prekiauti tik specializuotose parduotuvėse, nukišti jas į užkaborius, toliau nuo akių, kad būtų sunkiau pasiekiamos, be reklamos. Taip, pavyzdžiui, yra Švedijoje.

Švenčionėliuose viskas priešingai – žalia šviesa tautos girdytojams. Pačiame miesto centre, prie pat meno mokyklos ir atviro jaunimo centro, priešais kultūros centrą, praktiškai daugiabučio namo kieme atidaroma pigi girdykla, oficialiai – pigūs gėrimai. Gėrimų parduotuvė įsikurs buvusio tiro, o pastaraisiais metais – miško ir sodo technikos parduotuvės patalpose. Ant langų prikeverzota, kad jau netrukus čia bus pigūs gėrimai. Viskas paruošta – licenciją prekiauti alkoholiniais gėrimais šioje parduotuvėje savivaldybė jau išdavė. Girtuokliams šventė. O kaip kitiems miesto gyventojams?

Miestelyje plinta žodinė reklama, kad čia bus PIGIAUSI alkoholiniai gėrimai. Daugelis numano, kas už to slypi, koks pirkėjų kontingentas ir kas laukia aplinkinių objektų. Prekybininkai teigia, kad čia yra daugybė priežasčių, dėl kurių savivaldybė galėjo neišduoti licencijos, ir visos aplinkybės, dėl ko privalėjo neišduoti. Nejaugi valdžia mano, kad Švenčionėliuose dar per mažai alkoholio pardavimo vietų?

 
Reklaminis skydelis