Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3149
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19350
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95380
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paliesiaus dvaras tampa kultūrinių renginių Meka

2015 m. vasario 10 d., trečiadienis, Nr.11 (1544)

Dar prieš porą metų palyginus retas kas žinojo apie netoli Mielagėnų (Ignalinos r.) esantį Paliesiaus dvarą, juolab jis tada ką tik buvo pakilęs naujam gyvenimui, tai dabar ten vykstančiuose koncertuose vis dažniau ir dažniau sutinkame ir iš Švenčionių rajono atvykusių žmonių. Štai kad ir šeštadienį vykusio koncerto „Saulei įbridus į jūrą“ pasiklausyti atvyko apie 10 žmonių vien iš Švenčionėlių. Per keletą paskutinių mėnesių ten koncertavo nemažai ne tik Lietuvoje žinomų muzikantų, bet ir svečių iš užsienio.

O dabar apie šeštadienį, vasario 6 d., buvusį koncertą. Apie kūrinius ir jų atlikimą aš tikrai nekalbėsiu, nes tiek muzikos, tiek dainų reikia klausytis, o ne skaityti apie tai, kaip tas kūrinys skambėjo. Čia tas pats, kaip uostyti rožę per dujokaukę – kiek beuostytum, kvapo nebus. Tas pats ir su muzikos kūriniais, jų reikia klausytis.

Pagrindinė koncerto „Saulei įbridus į jūrą“ sumanytoja ir atlikėja Zita Martinavičiūtė-Grigienė ne tik pati dainuoja, bet ir dainavimo paslapčių moko kitus Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Lietuvos edukologijos universitete. Ji koncertavusi daugelyje pasaulio šalių. Šeštadienį Paliesiaus dvare ji atliko dainas ir romansus. Zitai Martinavičiūtei-Grigienei akompanavo Giedrė Baranauskienė, kuri taipogi koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Daug žiūrovų aplodismentų susilaukė ir atlikėjai iš Kinijos pianistė Wang Xiangou (fortepijonas) ir dainininkas Wang Yu (baritonas). Ir kaip neplosi, kai lietuviškai dainuoja tolimos šalies atstovai, Lietuvoje magistrantūros studijas Edukologijos universitete studijuojantys tik nuo 2014 m. Po koncerto ir atlikėjai, ir žiūrovai už puikų sumanymą restauruotame Paliesiaus dvare „apgyvendinti“ muziką dėkojo dvaro savininkui Juliui Ptašekui, o išsiskirstydami sakė „Iki pasimatymo“, nes artimiausiu metu Paliesiaus dvare tikrai bus naujų koncertų, o mes apie juos informuosime savo skaitytojus.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis