Mes turime 444 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4538
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14725
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90755
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių Carito patalpose renkasi ne tik vaikai, bet ir senjorai

2015 m. vasario 13 d., šeštadienis, Nr.12 (1545)

Jau įpratome, kad Carito patalpose dažniausia karaliauja vaikai, bet štai vasario 8-ąją (pirmadienį) į Švenčionių Caritą rinkosi senjorai. Pradžiai susirinko visai nemažai – 14. Susirinkę ne tik bendravo, bet ir šaškėmis bei domino lošė. Žinoma, ne dėl prizų, o šiaip. Kaip kažkas pasakė, tai puiki mankšta smegenims.

Surinkti po Carito sparnu senjorus – Švenčionių parapijos klebono Medardo Čeponio iniciatyva. Tą jis darė ir klebonaudamas Vilniuje. Nes, kaip sakė kunigas Medardas, vaikams dėmesys skiriamas didelis, o štai vyresnio amžiaus žmonės kažkaip lieka nuošalyje. Atėję į jaukius Švenčionių Carito namus pagyvenę žmonės galės ne tik bendrauti, dalintis įspūdžiais, bet ir prie kompiuterio prisėsti. Kaip juokaudamas sakė kunigas Medardas, tą nepaklusnią pelę pavarinėti išmokti. O kai visi panašaus amžiaus, tai tikrai niekas nesijuoks. Buvo prisimintas ir popiežius Jonas Paulius II bei jo žodžiai: „Žmogus turi būti gerbiamas nuo gimimo iki mirties“.

- Nors daug kas priklauso nuo klebono, bet ir nuo jūsų pačių daug kas priklauso. Mes čia susirenkame pasibūti ir pasidžiaugti, kad galime būti kartu, kad galime padėti vieni kitiems, - kreipdamasis į susirinkusius senjorus sakė Švenčionių parapijos klebonas Medardas Čeponis, o tai, kad įvairaus amžiaus žmonės – ir pagyvenę, ir vaikai – puikiai sutaria, galima buvo įsitikinti jau kitą dieną, kai buvo švenčiamos Užgavėnės. Čia kartu ir blynus valgė, ir žiemą varė ir vaikai, ir senjorai.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis