Mes turime 197 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4315
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21657
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65640
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Adutiškiečiai moka ne tik kilnoti svarsčius, bet ir žaisti krepšinį

2016 m. vasario 27 d., šeštadienis, Nr.15 (1548)

Vasario 16 dieną visa Lietuva minėjo nepriklausomybės dieną. Šiai datai paminėti buvo organizuota daug renginių. Vasario 18 dieną rajone vyko krepšinio turnyras 3x3, kurį organizavo Valstybės sienos apsaugo tarnybos Ignalinos rinktinė. Turnyre dalyvavo Ignalinos gimnazijos, Daugėliškio daugiafunkcinio centro gimnazijos, Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos, Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos ir Adutiškio pagrindinės mokyklos jaunimo komandos. Dalyvavo ir trys merginų komandos: Ignalinos gimnazijos, Daugėliškio gimnazijos ir „Ryto“ gimnazijos sportininkės.

Vaikinų komandos buvo padalintos į du pogrupius. Iš kiekvieno pogrupio po dvi komandas pateko į tolimesnį etapą. Adutiškio vaikinai – Argaudas Bielinis, Raimundas Paukštys, Alanas Galalis, Rimvydas Martinkaitis, nesunkiai laimėjo savo pogrupyje. Pusfinalyje teko susitikti su Ignalinos gimnazijos komanda, kurią irgi nugalėjo. Finale žaidė su Zigmo Žemaičio gimnazijos krepšininkais. Šį kartą Zigmo Žemaičio gimnazijos vaikinai nugalėjo ir užėmė I vietą. Adutiškiečiai liko antri. Trečia vieta atiteko Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos krepšininkams.

Merginų komandos išsirikiavo taip: I vieta – Ignalinos gimnazija, II vieta – Daugėliškio gimnazija, III vieta – „Ryto“ gimnazija.

Vasario 20 dieną Švenčionių PRC sporto salėje vyko krepšinio varžybos 5x5, kurias organizavo kūno kultūros mokytojas ekspertas Josifas Jarošas, kūno kultūros mokytojas metodininkas Vismantas Kujelis ir sporto asociacijos „Perkūnas“ treneris Ričardas Jarošas. Jaunių grupėje dalyvavo trys komandos: Sporto asociacijos „Perkūnas“ jaunimas, Adutiškio pagrindinės mokyklos komanda ir Švenčionių PRC komanda. Vaikų (10-12 metų) buvo dvi komandos: Adutiškio pagrindinės mokyklos komanda ir Švenčionių pagrindinės mokyklos komanda. Varžybų stebėti susirinko nemažas būrys tėvelių ir mamyčių. Adutiškiečiams pritrūko patirties. Jie pralaimėjo. Nugalėtojais tapo Švenčionių pagrindinės mokyklos mokinių komanda. Vaikinų kova tęsėsi nuo pirmos iki paskutinės varžybų minutės. Tai rodo ir finalo rezultatas 62:61 Švenčionių PRC komandos naudai prieš Adutiškio pagrindinės mokyklos jaunuolius. Trečioje vietoje liko sporto asociacijos „Perkūnas“ jaunuoliai. Adutiškiečiai įrodė, kad moka ne tik kilnoti svarsčius, bet ir žaisti krepšinį.

Dalyviai buvo apdovanoti apyrankėmis, kalendoriukais su dalyvių nuotraukomis, komandos – padėkos raštais.

Josifas JAROŠAS

Varžybų vyr .teisėjas, nacionalinės kategorijos teisėjas