Mes turime 414 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4019
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20220
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96250
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sergamumas gripu Lietuvoje vėl auga

2016 m. kovo 23 d., trečiadienis, Nr.21 (1554)

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS (ULAC) centro medikai informuoja, jog Lietuvoje vėl padidėjo sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI).

Vienuoliktąją šių metų savaitę (kovo 14-20 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 62,2 atv./10 tūkst. gyventojų. Tuo tarpu pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 74,5 atv./10 tūkst. gyventojų. Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų vienuoliktąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus administracinėje teritorijoje. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su dešimtosios šių metų savaitės duomenimis, padidėjęs sergamumas gripu ir ŪVKTI užregistruotas visose Lietuvos administracinėse teritorijose, išskyrus Marijampolės ir Šiaulių administracines teritorijas.

ULAC medikai primena, kad sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų /10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Visoje Lietuvoje dėl gripo praėjusią savaitę į ligoninę buvo paguldyti 66 asmenys. Iš jų – 46 vaikai. Keturi iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausiai asmenų į ligoninę dėl gripo buvo paguldyta Kauno ir Šiaulių apskrityse. 2015-2016 m. gripo sezono metu iš viso registruotas 21 mirties atvejis (20 patvirtintų laboratoriškai ir 1 kliniškai).

ULAC inf.

 
Reklaminis skydelis