Mes turime 344 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1469
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11656
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87686
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Prieš Velykas reikėtų pasirūpinti ir banko pavedimais

2016 m. kovo 23 d., trečiadienis, Nr.21 (1554)

Lietuvos bankų asociacijos pranešė, kad kovo 25 d., Didįjį penktadienį, prieš Velykas, kai kurie tarpbankiniai pervedimai nevyks.

Po prisijungimo prie SEPA dalis mūsų šalyje veikiančių bankų tarpbankinius mokėjimus vykdo per Europos bankų asociacijos valdomą tarpuskaitos sistemą. Būtent Didysis penktadienis daugelyje Europos šalių yra nedarbo diena, dėl to Europos bankų asociacijos sistema neveiks. Taigi kovo 25-ąją nevyks tarpbankiniai pinigų pervedimai, o norint pinigus pervesti iš vieno banko į kito banko sąskaitą tą pačią darbo dieną, dar iki šventinio savaitgalio, mokėjimą reikės atlikti ne vėliau nei kovo 24 d. 16 val. Kitaip pinigai bus įskaityti tik artimiausią darbo dieną – po Velykų, kovo 29 d. Tokia pati tvarka galioja ir nustatytiems periodiniams mokėjimams.

Pabrėžiama, kad pinigų pervedimai keturias dienas nebus galimi tik šioms operacijoms vykstant tarp skirtingų bankų ir LCKU kredito unijų sąskaitų. Jeigu pinigų gavėjo ir siuntėjo sąskaitos yra tame pačiame banke ar kredito unijoje, pervedimas bus atliktas tą pačią dieną (taip pat ir Didįjį penktadienį).

Lietuvos bankų asociacijos inf.

 
Reklaminis skydelis