Mes turime 280 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3950
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22494
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69820
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Fotografams – tarptautinės parodos diplomai

2016 m. balandžio 2 d., šeštadienis, Nr.23 (1556)

Rytų Aukštaitija – vienas gražiausių Lietuvos kampelių. Matyt, aplinka ir turėjo bei turi įtakos tam, kad jau 16-ąjį kartą Utenoje rengiama fotografijų paroda-konkursas, skirtas Pasaulinei Žemės dienai.

Kovo 19 dieną dailės mokyklos patalpose buvo atidaryta 16-oji tarptautinė fotografijų paroda „Geriausios gamtos fotografijos“. Parodoje eksponuojama 115 fotografijų 85 autorių iš Lietuvos, Italijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos, Šveicarijos. Šiemet parodos kuratoriaus Rimanto Udro iniciatyva buvo pakeista parodos koncepcija, atsisakyta lygiavos principo, kai į parodą buvo atrenkama bent po vieną fotografiją. Į šią parodą buvo atrenkamos geriausios fotografijos, tad apie 30 fotografų darbai nepateko į parodos ekspoziciją.

Pagrindinį parodos prizą „Grand Prix“ vertinimo komisija vienbalsiai skyrė ignaliniečiui Broniui Šablevičiui. Be apdovanojimų neliko ir Švenčionių rajono fotografai. Parodos diplomus pelnė Benedikta Jakštienė ir Rimantas Nalivaika, kurie yra pagrindinio parodos organizatoriaus gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis“ nariai, aktyviai dalyvauja klubo parodinėje veikloje.

Algis JAKŠTAS