Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5985
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19845
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92202
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių maltiečių dėka vieniši senoliai Velykas sutiko su viltimi

2016 m. balandžio 9 d., šeštadienis, Nr.25 (1558)

Švenčionių maltiečiai taip pat prisijungė prie gražios akcijos „Maltiečių Velykos“ ir visą Didžiąją savaitę skyrė šventiniams renginiams su globotiniais. Jie pasikvietė senjorus įReškutėnų tradicinių amatų centrą, kur vyko edukacinis užsiėmimas. Bet labiausiai senjorus pradžiugino kiaušinių marginimas. 82 m. močiutė Apolonija, pati buvusi pedagogė, sakė, kad naujų marginimo technikų jai mokytis gal ir per vėlu – rankos dreba, bet to smagumo būti visiems kartu ir ruoštis šventėms ji tikrai nepamirš. „Man tai ir yra tikrosios Velykos, tikrasis prisikėlimas“, – džiaugėsi ji.

Po renginio šventinę nuotaiką ir savo vašku margintus kiaušinius senjorai išsivežė namo, kad Velykų rytą galėtų jais pasidžiaugti ir pasivaišinti su juos aplankiusiais artimaisiais.Maltiečiai tiki, kad šilti prisiminimai dar ilgai lydės taip bendravimo išsiilgusius senolius, kad tai sušildys jų nelengvą senatvę.

Tuo maltiečių Velykų akcija nesibaigė. Didįjį penktadienį jie aplankė 23 globojamus senelius namuose ir besigydančius Švenčionių slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje. Visiems kartu su prisikėlimo sveikinimais ir palinkėjimais sveikatos buvo įteiktos dovanėlės – saldumynai, kepiniai, arbata. Kai kurie aplankytųjų Velykas sutiks gulėdami patale, tad šventinės vaišės jiems labai pakėlė nuotaiką.

Jaunoji savanorė Gintarė, pirmą kartą lankiusi senelius ligoninėje, buvo labai sujaudinta pamačiusi, kaip šie laukia lankytojų, koks svarbus jiems artimųjų palaikymas. Visi senoliai su džiaugsmo ašaromis dėkojo už maltiečių į jų palatas atneštą pavasarį, tikino, kad dabar tikrai pasveiks, nes žino esą ne vieniši.

Gintarės žodžiais, tokie susitikimai atveria ne tik globojamų senelių širdis, jie labai svarbūs ir patiems savanoriams. Ji kviečia visus norinčius prisijungti prie maltiečių, juk jų veikla ir yra pats tikriausias prisikėlimo pavyzdys. Vieniems – tikėjimo artimu, kitiems – pagarbos silpnesniajam. Vieniems tai širdžių šilumos, kitiems – patriotiškumo pamokos. Juk būti šalies patriotu, tai pirmiausia mylėti jos žmones, didžiausią šalies vertybę. Ir kuo daugiau tokių susitikimų, gerumo pamokų, tuo vieningesnė bus Lietuva.

 

Maltiečiai skatina visus geros valios žmones nepamiršti silpnesnių ir vargo prispaustų mūsų visuomenės narių ir prisidėti prie jų globos 2 proc. GPM.  Kaip tai padaryti, sužinosite užsukę www.2proc.maltieciai.lt

Jums tik 2, mums – net 2 procentai.

Daiva GRIKINIENĖ

 

 
Reklaminis skydelis