Mes turime 422 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3788
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19989
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96019
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis pasiryžęs vesti partiją į rinkimus

2016 m. balandžio 27 d. trečiadienis, Nr.30 (1563)

Sekmadienį vyko Darbo partijos visuotinis suvažiavimas. Suvažiavime dalyvavo praėjusių metų pabaigoje iš aktyvios politikos oficialiai pasitraukęs partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas. Partiečiai Europos Parlamente dirbantį Darbo partijos garbės pirmininką pasitiko labai šiltai ir su didele pagarba: atsistoję ir plodami, o renginio vedėjas garbingą svečią pasodino scenoje prie ministrų, vicepirmininkų ir Seimo narių. Pasitraukdamas iš partijos V.Uspaskichas sakė nenorintis kenkti partijai. Tada daug kas netikėjo, kad V. Uspaskichas iš tikrųjų atsitrauks nuo partijos reikalų. Kažkaip išplito abejonės viskuo. Pavyzdžiui, iki suvažiavimo buvo nemažai abejojančių (o gal svajojančių?) politikų, kad Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis atsisakys būti sąrašo kandidatų pirmuoju numeriu. Matyt, spręsdami pagal save svarstė, kad europarlamentaro alga didesnė, rūpesčių mažiau...

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis suvažiavime pareiškė esantis pasirengęs vesti partijos kandidatų sąrašą Seimo rinkimuose, jeigu partija tam pritars. „Darbo partijos sąrašą Seimo rinkimuose turi vesti populiariausias politikas“, - sakė Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas. Tai išsklaidė abejones, kad V.Mazuronis gali pasirinkti Europos Parlamento nario mandatą, kaip visapusiškai naudingesnį ir nerizikuoti. Seimas lapkritį priėmė pataisas, numatančias, kad Europos Parlamento ir savivaldybės tarybų narių įgaliojimai automatiškai naikinami, jei jie išrenkami Seimo nariais, pasirinkimo neliko. Iki šiol išrinkti politikai galėjo pasirinkti, kurį mandatą pasilikti. Panašu, kad konkurentai neįvertino Valentino Mazuronio ryžto dirbti Lietuvai, ištikimybės partijai.

Kalbėdamas apie partijos tikslus artėjančiuose Seimo rinkimuose, V.Mazuronis teigė, kad iki 2020 m. Darbo partija pasieks 656 eurų minimalų mėnesinį atlyginimą (MMA), vidutinį darbo užmokestį padidins iki 1110 eurų, neapmokestinamąją pajamų dydį sulygins su MMA, o vidutinę pensiją padidins iki 422 eurų.

V.Mazuronis tvirtai pasisakė prieš dabartinę pabėgėlių priėmimo politiką ir už valstybės gynybinės galios stiprinimą.

Kalbėdamas Darbo partijos suvažiavime, V.Uspaskichas teigė esąs pasiruošęs padėti partijai, nesvarbu kokiose pozicijose bebūtų. Tuo pačiu jis teigė, kad „darbiečiai“ turi būti drąsesni, priimdami sprendimus, įgyvendindami reformas.

Suvažiavimas patvirtino Darbo partijos kandidatus vienmandatėse apygardose. Nalšios apygardoje, kurią sudaro Švenčionių ir Ignalinos rajonai, kandidatu patvirtintas šią kadenciją rajonui Seime atstovaujantis Šarūnas Birutis, kultūros ministras. Kadangi rajonas rinkimuose nebus dalomas kaip iki šiol, dabartinis mūsų Seimo narys Petras Čimbaras kandidatuos Molėtų – Širvintų apygardoje.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis