Mes turime 441 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4464
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14651
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90681
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Projekto „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ baigiamieji akordai

2016 m. balandžio 27 d. trečiadienis, Nr.30 (1563)

„Menas formuoja žmogaus dvasios grožį ir taurius siekius. Tegul kelionė po muzikos garsų, spalvų ir žodžio magijos pasaulį padeda pakiliai svajoti, kurti, gyventi, pažinti ir atrasti pačius gražiausius, pačius netikėčiausius dalykus“, - šiais Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokytojos metodininkės, projekto vadovės Astos Grybienės žodžiais ir norisi pradėti.

Balandžio 21 dieną Anastazijos ir Antano Tamošaičių galerijoje „Židinys“, Vilniuje, nuskambėjo dar vienas projekto „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ akordas. Šis projektas, jau septintąjį kartą organizuojamas Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos, Vievio meno mokyklos ir Lietuvos edukologijos universiteto, apima nemažai renginių: teorinį - praktinį seminarą, festivalį – konkursą, dailės darbų parodą, projekto dalyvių koncertus.

Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktorė, konkurso vertinimo komisijos pirmininkė Aušra Šikšnelienė pasveikinusi ir padėkojusi organizatoriams ir visiems konkurso dalyviams sakė, jog mokiniai šiame konkurse turėjo atlikti didelę užduotį – apjungti muziką, dailę ir kalbą (nes savo kūrinius dalyviai turėjo pristatyti ir žodžiu: eilėmis arba kitokia forma).

Švenčionėlių meno mokyklos mokiniams, puikiai pasirodžiusiems šiame konkurse: (laureatai – Raminta Mikštaitė (mokyt. Milda Matijošiūtė), Gytis Andreikėnas (mokyt. Audronis Vilutis), diplomantai – Greta Nalivaikaitė (mokyt. Milda Matijošiūtė), Lukas Kuleš (mokyt. Loreta Šidlauskienė), Gabrielė Rimašiūtė (mokyt. Angelė Maliavkienė), kanklininkės Raminta Mikštaitė ir Greta Nalivaikaitė buvo pakviestos į šio festivalio – konkurso dailės darbų parodos atidarymą. Jame mergaitės atliko savo konkursinius kūrinius. Koncerte taip pat dalyvavo Trakų meno mokyklos, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokiniai. Nedidelėje salėje mergaičių užgaunamus kanklių stygų akordus keitė smuikų garsai, švelnus gitarų skambesys, fleitų ansamblio muzika nukėlė į senovinius rūmų laikus. Jaukiose Vilniaus senamiesčio patalpose eksponuojami šio konkurso geriausi darbai. Tarp jų smagu buvo matyti ir Švenčionėlių meno mokyklos mokinių: Gabrielės Rimašiūtės, Donato Prunskaus, Ramintos Mikštaitės, Gretos Nalivaikaitės, Deivido Nalivaikos, Luko Kuleš, Gyčio Andreikėno, Karinos Pokaliuk, Roberto Šimanėlio piešinius. Šią parodą galima aplankyti iki gegužės 20 dienos (Dominikonų g. 15, Vilnius).

Gražu ir pagirtina, kai yra žmonių, atskleidžiančių ir ugdančių vaikuose meno pradus, juk norint išugdyti visapusišką asmenybę reikia ne tik grūdinti fiziškai, bet lavinti ir iškelti sielos grožį.

Milda MATIJOŠIŪTĖ

 
Reklaminis skydelis