Mes turime 195 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3642
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17641
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64967
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaip meras Rimantas Klipčius „tvarkė balaganą“

2016 m. gegužės 7 d. šeštadienis, Nr.33 (1566)

Užtenka atsiversti mero rinkimų programėlę, tą, iš vieno lapelio, ir tampa aišku, kodėl paskutiniame posėdyje meras ėmėsi tokių neregėtų drastiškų priemonių tarybos narių atžvilgiu – visus užtildyti. Taigi rinkimų programoje buvo keli sakinukai pažadų, ir nė vienas neįvykdytas. Ūkis aukštyn kojom apverstas, žmogiškieji resursai ištaškyti, net vadovauti nėra kam, vilniečiai bėga namo, vietiniai nesugeba testų išlaikyti, protingesni išvis šalinasi. Nuo skaidrumo link šešėlio lėkta septynmyliais žingsniais. O jau pirkimų pirkimų! Viešųjų vis mažiau, „drumstųjų“ vis daugiau. Viešųjų pirkimų elektroninėje erdvėje per CPO, kurie yra patys skaidriausi, nes kompiuteris neima vokelio, per metus sumažėjo daugiau kaip dvigubai. 2014 m. buvo daugiau kaip 20 proc., o 2015 m. liko vos 9 proc.

Be abejo, tarybos nariai būtų užvertę klausimais, o tai, pagal merą, turbūt balaganas. Geriausia, kai oponentai tyli.

Be to, lengva „tvarkyti balaganą“, kai nėra kam jo kelti. Visi ankstesnių kadencijų „balagano kėlėjai“, kurie trypė kojomis ir vulgariai šūkavo iš vietos krepšinio sirgalių lygyje: „Vigeli, atsistatydink“, tarp jų ir meras, dabar valdžioje. Kitoje pusėje liko tik inteligentiški žmonės, kurie nešūkauja. Bet jaunasis meras, pasirodo, net klausimams neatsparus.

 

Kaip naują R.Klipčiaus „tvarką“ vertina netekę žodžio laisvės tarybos nariai?

 

Vytautas RASTENIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija

 

Vertinu labai blogai. Pristatoma mero ir tarybos metų veiklos ataskaita – mūsų visų bendras darbas. O meras mus, teisėtai išrinktus tarybos narius, ignoruoja, lyg būtume nereikalingi. Lyg mes, tautos rinkti atstovai, nebūtume visi lygūs, turintys teisę išsakyti savo nuomonę. Meras komentavo, ką norėjo ir kaip norėjo, niekas negalėjo paprieštarauti – mums, tarybos nariams, neleido nei pasisakyti, nei pateikti klausimų. Tie du klausimai nuo opozicijos ar pozicijos yra niekniekis. Mes tikrai turėjome ko paklausti. Negražu ir nedemokratiška, kažkoks absurdas.

 

Konstantas RAMELIS

Leiboristų frakcija

Vertinu labai neigiamai. Meras, pasinaudodamas turima dauguma taryboje, užtildė tarybos narius, pasitvirtindami merui patogų posėdžio reglamentą – kad niekas per daug neklausinėtų. Mano nuomone, pirmiausia buvo labai negražu ir neetiška riboti tarybos nariams teisę teikti klausimus ir pasisakyti svarstomais klausimais. Teisiniu vertinimu - buvo padarytas šiurkštus tarybos narių teisių pažeidimas. Mero ir tarybos veiklos metinė ataskaita – reikšmingas dokumentas, jo svarstyme tarybos nariai turėjo laisvai dalyvauti. Nebuvo jokio pagrindo riboti tarybos narių teisių. Turėjo būti išklausyta ataskaita, o ne kažkokia informacija apie ataskaitą, po to kiekvienas tarybos narys turėjo teisę užduoti klausimų, o po to turėjo būti priimtas sprendimas. Visa ši tvarka buvo pažeista, nesilaikoma įstatymo. Manau, padarytas didelis pažeidimas.