Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2610
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12797
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88827
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčioniškiai Gailestingumo kongrese

2016 m. gegužės 11 d. trečiadienis, Nr.34 (1567)

Penktadienį 15 val. dešimtis švenčioniškių piligrimų išvažiavo į Vilnių, kur 17.00 val. Vilniaus arkikatedroje kartu su kitais kongreso dalyviais, vadovaujant Vilniaus arkivyskupui Gintarui Grušui, su kitais vyskupais ir kunigais meldėsi Dievo tautos liturgines valandas. 17.30 val. dalyvavo kongreso atidarymo šv. Mišiose, kurias aukojo 6 vyskupai ir apie 60 kunigų, giedojo arkikatedros jaunimo choras, grojo Lietuvos Respublikos kariuomenės orkestras.

Šeštadienį kiekvienas norintis galėjo dalyvauti Susitaikinimo pamaldose ir turėjo ypatingą progą asmeninei Išpažinčiai katedros aikštėje. 18 val. šv. Mišias aukojo kard. Audrys Juozas Bačkis, apie 100 kunigų ir gausi minia tikinčiųjų iš įvairių Lietuvos vyskupijų. Sekmadienį 8 val. gausus švenčioniškių būrys: parapijos bendruomenės aktyvas, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos aktyvistai, „Aukštaitijos“ ansamblis ir ansamblis iš Adutiškio išvažiavo į Vilnių, kad galėtų dalyvauti iškilmingoje procesijoje nuo LR Seimo iki katedros aikštės, kurioje 13 val. iškilmingas Gailestingumo kongreso Mišias aukojo popiežiaus legatas, Vatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietro Parolin. Arkivyskupas Gintaras Grušas dėkojo kardinolui Parolin už apsilankymą ir prašė perduoti popiežiui Pranciškui, jog jis nekantriai laukiamas Lietuvoje. Pamoksle kard. P.Parolin perdavė popiežiaus Pranciškaus sveikinimus. „Jis tikrai už jus meldžiasi, yra arti jūsų dvasioje ir meldžia jums gausių Dievo palaiminimų“, – sakė kardinolas. „Atverkime savo širdis Dievo gailestingumui ir siekime jo atleidimo. Skatinkime atlaidumą ir susitaikymą savo namuose, mokyklose, darbovietėse ir bendruomenėse. Kaip gerasis samarietis, tapkime jautresni kitų fiziniams ir dvasiniams poreikiams, savo tikėjimą konkrečiai reikšdami gerais darbais“, – pamoksle ragino popiežiaus pasiuntinys. Mišių pabaigoje kardinolas Pietro Parolin lietuviškai ištarė „Ačiū“. Jis dėkojo už susirinkusiųjų tikėjimą, maldas, krikščionišką liudijimą, linkėjo būti gailestingumo apaštalais. „Aš tikiuosi, kaip jau pasakiau vakar Kryžių kalne, kad esu kaip Jonas Krikštytojas, kuris paruošia kelią. Duok Dieve, kad kuo greičiau įvyktų popiežiaus kelionė į šį kraštą“, – kalbėjo kardinolas Parolin. Susirinkusieji garsiais plojimais dėkojo kardinolui už šią žinią. Sekmadienio iškilmingomis šv. Mišiomis baigėsi tris dienas trukęs Nacionalinis gailestingumo kongresas.

 
Reklaminis skydelis