Mes turime 163 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3409
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10145
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54128
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Perkūno akys“ sugrįžo į Švenčionis

2016 m. gegužės 14 d. šeštadienis, Nr.35 (1568)

Tarptautinio šokio dienos išvakarėse Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos organizuotas tarptautinis šokio festivalis „Perkūno akys“ su trenksmu aidėjo Švenčionių kultūros centre. Nuo 1982 metų balandžio 29 diena UNESCO sprendimu yra minima kaip šokio diena. Ji sutapatinta su prancūzų baletmeisterio Žano Žoržo Noverio (1727-1810) gimtadieniu. Ž.Ž.Noveris buvo žymus choreografas, „šiuolaikinio baleto tėvas“.

Labai džiugu, kad šiais metais festivalį galėjome rengti jau renovuotame Švenčionių kultūros centre, nes prieš tai buvusį organizavome Švenčionėliuose. Nuo pat mažiausių dalyvių darželinukų iki pačių didžiausių gimnazistų festivalis skaičiavo per 500 dalyvių...

Perkūno akys apjungia mokymo įstaigų kolektyvus įvairiuose žanruose. Per dešimtmetį festivalyje dalyvavo virš 5tūkstančių atlikėjų, o festivalis tapo tarptautiniu šokio festivaliu, kuriame dalyvavo svečiai iš Ukrainos, Latvijos ir Baltarusijos. Festivalis įgyvendino daugelio moksleivių ir pedagogų rūpesčius, pateikė daugybę staigmenų, išaugino gabiems menui mokiniams sparnus tolimesniam skrydžiui ir tapo neatsiejama Švenčionių krašto kultūros dalimi. Festivalio organizatoriai visada pabrėžė šokio meno svarbą ir reikalingumą vaikų ir mokinių ugdyme, gėrio, judesio, kūrybiškumo laisvę.

Gerą nuotaiką ir emocijas į sceną nešė ir žiūrovams dovanojo tiek šiuolaikinio šokio, tiek liaudiškų šokių kolektyvai. Didžiausią aplodismentų puodą išsinešė pačių mažiausių šokėjų kolektyvai „Gandriukas“ ir „Pabiručiai“ (vad. J.Matulevičienė ir E.Račinskienė).

Didžiulį padėkos žodį tariame svečiams iš Latvijos (kolektyvas „Leili“, vadovė A.Daugele), Kauno kolektyvas „Kalvelis“ (vadovė I.Jakštytė), Utenos kolektyvas „Vieversa (vadovė R.Macelienė), Ignalinos kolektyvai „Lelijėlė“, „Dringelė“ (vadovė N.Žygienė), Pabradės meno mokyklos kolektyvas „Gelmė“ (vadovė A.Rickevičienė). Dėkojame už suteiktas puikias emocijas, gerą nuotaiką, puikų šokio pateikimą. Švenčionėlių meno mokyklos kolektyvas „Lūgnė“ (vadovė R.Kalendienė), Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos šiuolaikinių šokių kolektyvai „Šuolis“, „Bingo“, „Sekundė“ (vadovė R.Grigianecienė) ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos kolektyvai „Aukštaitukas“, „Šėlsmas“, „Erdvė“.

Nuoširdžiai dėkojame festivalio rėmėjams: Olgos Oleškevičienės gėlių parduotuvei „Lelija“, UAB „Fortum Švenčionių energija“, „SWEDBANK“ Švenčionių skyriui, Švenčionių seniūnei Inai Sinienei, Švenčionių kultūros centrui ir visiems padėjusiems surengti gražų festivalį.

Raimondas GAIDYS

Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos direktorius