Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3760
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13947
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89977
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pakeistos taisyklės dėl paramos smulkiesiems ūkininkams

2016 m. gegužės 25 d., trečiadienis, Nr.38 (1571)

Šiuo metu vis dar renkamos paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklą „Parama smulkiesiems ūkiams“. Norintieji modernizuoti savo ūkius paramos galės kreiptis iki gegužės 31 d.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2016 m. gegužės 17 d. įsakymu pakoreguotos KPP veiklos „Parama smulkiesiems ūkiams“ įgyvendinimo taisyklės, taikomos nuo 2016 m. Jose nurodyta, kad pareiškėjas pradėti įgyvendinti verslo planą privalo per 9 mėn. nuo sprendimo suteikti paramą priėmimo dienos, o ne nuo paramos sutarties pasirašymo dienos, kaip buvo numatyta anksčiau.

Verslo planą pradėję įgyvendinti paramos gavėjai apie tai turi raštu informuoti Nacionalinę mokėjimo agentūrą. Su informaciniu raštu turi būti pateikti dokumentai, įrodantys, kad paramos gavėjai pradėjo įgyvendinti verslo planą, t. y. kad įsigijo investiciją ir (arba) sudarė sutartį dėl paslaugų gavimo. Pažymėtina, kad paslaugų teikimo sutarties sudarymas dėl konsultavimo ar kitų bendrųjų išlaidų įsigijimo nėra laikomas verslo plano įgyvendinimo pradžia.

NMA  inf.

 
Reklaminis skydelis