Mes turime 510 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3321
mod_vvisit_counterŠią savaitę:9731
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91480
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Prisegtas saugos diržas – išsaugota gyvybė

2016 m. gegužės 28 d., šeštadienis, Nr.39 (1572)

Kelių eismo taisyklių 196 punktas nurodo: „Važiuojant transporto priemone su įrengtais saugos diržais, būtina juos užsisegti“. Pagal ES teisę vairuotojai ir keleiviai privalo prisisegti saugos diržais sėdėdami bet kurioje sėdynėje, kurioje jie įrengti. Važiavimas neprisisegus saugos diržu – antra pagal dažnumą žūčių keliuose priežastis. Ji ne tokia dažna kaip leistino greičio viršijimas, bet dažnesnė už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų. Važiavimo metu diržų keliami menki nepatogumai niekada neprilygs autoavarijos sukeltam skausmui.

Dažniausiai vengiama segtis saugos diržus sėdint ant galinės automobilio sėdynės, nors, eismo įvykių metu, šiems keleiviams gresia ne mažesni sužalojimai. Saugaus eismo ekspertai specialiųjų bandymų metu įrodė, kad gale sėdintys ir saugos diržais neprisisegę keleiviai susidūrimo su nejudančia kliūtimi metu savo svoriu gali mirtinai sužaloti sėdinčius priekyje. Saugos diržai sukonstruoti taip, kad sugertų avarijos smūgį ir išlaikytų kūną vietoje. Ilgamečiai tyrimai atskleidė, jog užsegti saugos diržai eismo įvykio metu žymiai padidina tikimybę išgyventi.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kartu su valstybės įmone Vilniaus regiono keliai skatina pasirūpinti savo pačių ir kitų keleivių saugumu bei užtikrinti mažamečių vaikų saugų keliavimą. Nepamirškime, kad mažesnio nei 135 cm ūgio vaikai automobiliu gali būti vežami tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose atitinkamos grupės sėdynėse.

Atminkite, kad prisegtas saugos diržas gali išsaugoti gyvybę.

VĮ „Vilniaus regiono keliai“