Mes turime 325 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2650
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27780
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75106
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Arūnas Čenkus gaus antrą algą. Iš mūsų visų kišenės

2016 m. gegužės 28 d., šeštadienis, Nr.39 (1572)

Šiuo metu kyšininkavimo skandale besimurkdantys liberalai siurbia pinigus kur tik gali. Atsiranda nauji priedai, žinoma, saviems, nes ir daugelį kėdžių jie užsėdę.

Savivaldybės įmonių valdybų nariai anksčiau negaudavo jokių papildomų atlyginimų. Dirbdami pagrindinėje darbovietėje – savivaldybėje, savivaldybės įmonių valdybose jie dirbo už tą patį atlyginimą. Vilniaus miesto savivaldybei perėjus į liberalų rankas tvarka pasikeitė. Kodėl kabame apie Vilniaus m. savivaldybę? Todėl, kad mūsų rajono atliekų tvarkymas ir vandens tiekimas tiesiogiai susijęs su Vilniaus. Dar metų pradžioje nuskambėjusi informacija, kad svarstomas savivaldybių deleguotų VAATC valdybos narių atlyginimų nustatymas po pusmečio realizuotas. Patvirtintas ir jo dydis – valdybos pirmininkui – 40 proc. vadovo atlyginimo, nariams – 20 proc. Iš pirmo žvilgsnio kukliai atrodantys 20 proc. realiai sudaro 800 eurų į rankas. Daugelis gyventojų apie tokį atlyginimą gali tik pasvajoti už pilną darbo krūvį, o čia kaip arbatpinigiai už, kaip sakė vienas kino personažas, „nepakeliamai sunkų darbą“ - gal kokį kartą per mėnesį dalyvavimą posėdyje.

Tokį papildomą atlyginimą gaus ir be to tūkstantinę algą ir dar su priedais gaunantis valdininkas, mūsų savivaldybės deleguotas VAATC valdybos narys savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Arūnas Čenkus. Galioja paprasta taisyklė – už viską moka atliekų turėtojas, valdybos narių algas – taip pat. Ar tik neteks tarifų didinti?

Mūsų inf.