Mes turime 341 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6225
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28112
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72095
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Natas Beriozovas – jaunųjų virėjų čempionato nugalėtojas

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis Nr.86 (1133)

Lapkričio 12 dieną Vilniuje vyko trečiasis Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatas. Čempionatas rengiamas siekiant paskatinti jaunuosius virėjus tobulinti savo žinias, talentą ir profesines galimybes, kelti profesinį lygį. Čempionatą organizavo Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Čempionatas vyko „Baltic Master“ mokymų centre.

Jaunieji virėjai per pustrečios valandos privalėjo pagaminti po 4 porcijas iš privalomų produktų. Gaminant šaltąjį užkandį turėjo būtinai panaudoti karšto rūkymo skumbrę, pankolį bei duonos gaminį. Gamindami karštąjį patiekalą jaunieji virėjai turėjo panaudoti vištą, moliūgą ir lęšius. Rimtai čempionato teisėjų komisijai: Onai Jurkšienei (pirmininkė), Dariui Dabrovolskiui, Honoratai Lyndo ir techniniam teisėjui Leonardui Maceikianec teko vertinti 12 iš visos Lietuvos suvažiavusių jaunųjų virtuvės meistrų meistriškumą. Vienas iš čempionato dalyvių buvo ir švenčioniškis Natas Beriozovas, dirbantis „Šarūno“ viešbutyje UAB „Stars&Legends“. Nato darbo patirtis – vos 7 mėnesiai. Kitų čempionato dalyvių ji buvo gerokai didesnė, nes dalyvių amžius iki 26 metų, bet kartais ne amžius ir patirtis, o išradingumas ir pasiruošimas lemia galutinį rezultatą. Taip buvo ir šiuo atveju, kai susumavus komisijos narių balus paaiškėjo, kad Natas Beriozovas tapo nugalėtoju. Antra vieta atiteko Gyčiui Beručkai iš Druskininkų, o trečioji – Edgarui Jerumbauskui iš Klaipėdos. Įdomus dar vienas faktas – iš 12 čempionato dalyvių 10 buvo vaikinų ir tik 2 merginos.

Tiek žinių būtų apie jaunųjų virėjų čempionatą, kuriame triumfavo švenčioniškis Natas Beriozovas, kurį ir pakalbinau savaitgalį sugrįžusį į Švenčionis.

- Kada pradėjai galvoti apie virėjo profesiją?

- Nuo mažens mane ši profesija domino ir patiko, o būdamas gal septintoje klasėje tėvams pareiškiau, kad baigęs 10 Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos klasių važiuosiu mokytis virėjo specialybės, taip ir padariau. Baigęs 10 klasių mamai pasakiau, kad išvažiuoju. Mokiausi Vilniaus turizmo ir prekybos mokykloje. Ten ne tik profesiją įgijau, bet ir vidurinį išsilavinimą.

- Kaip pavyko įsidarbinti Š.Marčiuliono viešbučio restorane?

- Viskas kažkaip savaime susiklostė. Kai teko rinktis praktikos vietą, mane nusiuntė į Š.Marčiulionio viešbutį. Dirbau beveik pusę metų, o kai baigiantis praktikai pasikeitė mūsų šefė, ji mane ir įdarbino. Darbas virtuvėje nėra lengvas, išstovėti 12 valandų kartais vargina. Mano pareigos – pusryčių švediško stalo paruošimas. Kol kas nesigailiu pasirinkęs virėjo specialybę. Žinoma, reikia tobulėti, mokytis, - sako Natas Beriozovas.

- Kaip ruošeisi jaunųjų virėjų čempionatui?

- Nors pasiruošimui buvo skirta apie mėnesį, bet aš to laiko neturėjau, nes buvo daug darbų, o toks rezultatas, kurį pasiekiau, mane ir patį nustebino. Mano patiekalai kitus nurungė skoniu, nes gražiau paruoštų tikrai buvo. Žinoma, čempionato eigoje tikėjausi užimti ketvirtą, gal trečią vietą ir kai paskelbė antrą ir trečią vietas, pagalvojau, kad jau likau už prizininkų trejeto ribos, o kai paskelbė, kad tapau nugalėtoju, buvau iš tiesų laimingas. Patenkinta buvo ir mano šefė, kuri padėjo ruoštis čempionatui. Iškovotas titulas suteikia stimulo toliau tobulėti savo pasirinktoje profesijoje, ieškoti kažko naujo, - sakė 2011 m. Lietuvos jaunųjų virėjų čempionato nugalėtojas Natas Beriozovas.

Algis JAKŠTAS