Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:734
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16935
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92965
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių kultūros centrą drebins regioninis kultūrų vakaras

2016 m. birželio 4 d., šeštadienis, Nr.41 (1574)

Birželio 10 d., penktadienį, 18 val. į Švenčionėlius laukiama sugužant įvairių Lietuvoje gyvenančių tautų ansamblių, atlikėjų, artistų ir kitų svečių iš mūsų ir iš kaimyninių rajonų. Švenčionėlių kultūros centre vyks regioninis kultūrų vakaras, kurį remia Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

Istoriškai susiklosčiusios aplinkybės nulėmė daugianacionalinę Švenčionių rajono sudėtį. Čia nuo senų senovės darniai gyvena lietuviai, rusai, baltarusiai, lenkai, romai, ukrainiečiai, žydai, totoriai. Švenčionėliuose veikia ir sekmadieninė lenkų kalbos mokyklėlė. Visų tautų žmonės čia gali vystyti savo meninius sugebėjimus, įsijungti į kultūrinį bei visuomeninį gyvenimą, puoselėti savo tradicijas, kalbą ir tikėjimą.

Kad dar labiau būtų plėtojamas kultūrinis dialogas tarp įvairių tautų bendruomenių, bus rengiamas didžiulis regioninis kultūrų vakaras, kuriame pasirodys įvairių tautų meno mėgėjų kolektyvai iš viso Rytų Lietuvos regiono. Renginio metu artimiau galės susipažinti ir dalyviai, ir svečiai, ir vietos bendruomenė. Bus pristatyta netik tautinės dainos, šokiai ir muzika, bet ir patiekalai, kostiumai, tradicijos. Vyks pokalbiai prie apskrito stalo, paroda, koncertas, vakaronė.

Organizatoriai kviečia visus švenčionėliškius ir rajono gyventojus apsilankyti įspūdingame renginyje, pabendrauti ir dar artimiau susipažinti su įvairių tautų kaimynais, o gal net atrasti platesnes laisvalaikio praleidimo, kultūrinės veiklos galimybes.

Ateikite, bus tikrai smagu ir įspūdinga.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis