Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1673
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11860
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87890
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. birželio 8 d., trečiadienis, Nr.42 (1575)

Rado ir konfiskavo šovinius

Praeitą savaitę, ketvirtadienį, birželio 2 d., Švenčionėliuose, Žilvičių gatvėje patruliuojantys policininkai pastebėjo įtartinai besielgiantį pilietį. Tai buvo 63 metų vyriškis, kurį pareigūnai sulaikė už viešosios tvarkos pažeidimą. Apžiūros metu nuodugniai patikrinę sulaikytojo gyvenamąją vietą, pareigūnai aptiko aštuonis vienetus galimai dujinių ir garsinių šovinių, kurie iš gyventojo buvo paimti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Sulaužė žandikaulį

Švenčionių rajono policijos komisariate baigiantis savaitei gautas pranešimas apie smurtaujantį Švenčionių miesto gyventoją. Nukentėjusi 39 metų jo sugyventinė skundėsi, kad, kilus tarpusavio nesutarimui, vyras nesusivaldė ir paleido į darbą kumščius. Šiurkštus vyriškio elgesys turėjo nemenkų pasekmių. Smūgis buvo toks stiprus, kad medikai, apžiūrėję sugyventinio sumuštą moterį, nustatė, kad jai dviejose vietose lūžo žandikaulis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Tėvas supjaustė sūnui rankas

Gegužės 31 dieną Švenčionių policija gavo pranešimą apie kilusį konfliktą viename iš daugiabučių. Vėlų vakarą Svirkų kaime (Švenčionių r.) kartu viename bute gyvenantys tėvas ir sūnus susikivirčijo. Tyrimo metu nustatyta, kad konflikto metu 54 metų vyras buvo neblaivus. Jam nustatytas 2,57 promilių girtumas. Įsisiautėjusio vyro sūnus aiškino, kad gindamasis nuo agresyvaus ir įniršusio tėvo bandė atimti iš jo peilį. 25 metų jaunuoliui nepavyko taikiai nutraukti konflikto ir nuraminti tėvo. Pastarasis smarkiai sūnui sužalojo rankų plaštakas. Jauną vaikiną ištiko šokas ir jis buvo nugabentas į Švenčionių rajono ligoninės traumatologijos skyrių. Dėl daugybinių rankų plaštakų raumenų ir sausgyslių pažeidimų skubiai atlikta operacija. Smurtautojas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Smurtautoja uždaryta

Dar vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas taip pat dėl smurto artimoje aplinkoje. Penktadienio vakarą, birželio 3 d., Švenčionėliuose santykius aiškinosi du neblaivūs sugyventiniai. Konflikto metu privačiame name gyvenantys 33 metų vyras ir dešimtmečiu už jį jaunesnė moteris susistumdė. Sunkiai ant kojų besilaikantis vyriškis, kuriam nustatytas 3,27 promilių girtumas, nesėkmingai krisdamas susižalojo savo kairę koją. Traumą sukėlusi moteris uždaryta į areštinę. Jai nustatytas 0,54 promilių girtumas.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-05-30 iki 2016-05-06 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate iš viso užregistruota 134 įvykiai, pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai, surašyti 79 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Per savaitę 31 asmuo nubaustas už KET pažeidimus, sulaikyti 2 neblaivūs vairuotojai ir 1 vairuotojas be vairuotojo pažymėjimo, 6 asmenys buvo neprisisegę saugos diržų, pastebėti 4 nedrausmingi pėstieji, sulaikyti 3 neblaivūs dviratininkai. Per šį laikotarpį užregistruoti 48 viešosios tvarkos pažeidimai, 1 chuliganizmo atvejis, 7 asmenys nubausti už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje. Į komisariatą pristatyta 12 asmenų, iš jų 9 – neblaivūs, įvykdyta 1 vagystė, sužalotas 1 asmuo, užregistruoti 3 smurto artimoje aplinkoje atvejai.

Švenčionių r.PK inf.

 
Reklaminis skydelis