Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5237
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23781
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71107
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Apie atsisukusius ratus, varžtus ir varžtelius...

2016 m. birželio 11 d., šeštadienis, Nr.43 (1576)

Nuo paskutinio tarybos posėdžio praėjo dvi savaitės, o žmonės nesiliauja jo aptarinėti. Tiek absurdo nuskambėjo. Neverta grįžti prie rajono valdžios apgailėtino „tuščio šūvio“ – kreipimosi į Prezidentę, Premjerą ir ministrę A.Pabedinskienę, kad neskirtų konkursą laimėjusio Vytauto Vigelio Pabradės socialinės globos namų direktoriumi – jis jau paskirtas į pareigas. Koktu prisiminti, bet sunku užmiršti jaunojo mero aroganciją, kai jis posėdyje pareiškė, kad „neturėjo jokio noro“ važiuoti viena mašina į LSA suvažiavimą su 10 metų dirbusia vicemere, visame rajone gerbiamu žmogumi Raja Krupenina, todėl ji nepateko į Akmenėje vykusį suvažiavimą, nors buvo deleguota tarybos, taigi ir mero, priimtu sprendimu.

Visas mero Rimanto Klipčiaus pareiškimas taryboje kėlė nuostabą. Laiko jis sau neriboja jokiomis minutėmis, taigi išsikalba kiek nori. Pirmiausia jis paskaitė kažkokio aiškiai ne jam skirto laiško nuotrupas, bandydamas sudaryti vaizdą, kad laišką gavo jis. Ne mažiau keistas buvo jo pasakojimas, kaip jo artimam žmogui važiuojant atsisuko ratas, su potekste, kad kažkas galimai kėsinasi į jo artimus žmones. Cinizmas pasiekė viršūnę, kai meras manęs paklausė, ar aš jam grasinu. Dieną prieš tarybos posėdį komiteto posėdyje man išsprūdo: „Šitoje istorijoje bus lavonų“. Meras mane neteisingai suprato. Tą sakydamas, turėjau omenyje save. Taip, prisipažinsiu, pastaruoju metu jaučiuosi nesaugiai. Niekam niekada negrasinau – tai man baisu dėl savo gyvybės.

Taip, man rajone darosi nesaugu kaip verslininkui, nesaugu ir mano šeimai. Mano 23 metus veikiančią įmonę dabartinė valdžia žlugdo nuo pirmųjų savo atėjimo dienų visais įmanomais ir neįmanomais būdais. Meras sakė, kad kažkam iš jo artimųjų bevažiuojant atsisuko ratas. Kas galėtų paneigti, kad tai ne galimai užuomina man? Pas mane daug technikos, kur garantija, kad kada „neatsisuks ratas“ ar dar kažkas neatsitiks?

Aš valdžiai nepatogus, atvirai pasisakau, kovoju tik teisinėmis priemonėmis, laimiu teismus. Štai ir dėl savivaldybės paskolų perskolinimo negaliu nutylėti. Mano nuomone, čia galima korupcija. Nematau priežasčių, kodėl reikėtų persvarstyt ir perskolinti savivaldybės paskolą. Kieno tai iniciatyva? Niekas neatsakė. Buvo pasakyta tik tiek, kad sutaupys 18 tūkst. eurų. O iš kur žino, kad būtent tiek, jeigu dar nebuvo konkurso? O gal nieko nesutaupys ar net praras? Ar neteks atlyginti žalos nutraukiant sutartį bankui, kuriame dabar yra paskola? Nė vieno atsakymo neišgirdome, su tarybos nariais meras ir „viršūnėlė“ nesiskaito. Ar savivaldybei reikia paskolos persvarstymo? 18 tūkst. biudžetui niekinė suma, neverta sudėtingų procedūrų su bankais. O gal tokiu būdu Klipčiai, kurie į valdžią veržėsi kamuojami milijoninių skolų, galimai bando spręsti asmenines problemas – ieško kontaktų su bankais, kurie galbūt palankiau pažiūrėtų į jų asmenines skolas? Man kyla tokių minčių, ir įsivaizduokite, kaip jie siunta ant manęs, kai šiomis mintimis pasidalinu su rajono žmonėmis. Todėl ir sakau, kad jaučiuosi nesaugiai, ypač kai meras prakalbo apie pavojus ir grasinimus. Neteisingai suprato? O gal tai užuomina? Kai mano įmonė gauna vieną po kito tokių ekonominių smūgių, jau nebežinau, ko galima tikėtis iš šios valdžios.

Aš kovoju tik teisinėmis priemonėmis, ginklais nesinaudoju. Tuo tarpu nesenos istorijos iš rajono gyvenimo tikrai verčia sunerimti. Pats Rimas Klipčius (mero tėvas) buvo kaltinamas, kad naktį spardė tuometinio bankininko Rimanto Čeponio namo duris, o pastarasis buvo pasiruošęs ginklu ginti savo šeimą. Tai – faktas.

2011 m., meru išrinkus V.Vigelį, naktį pusė dviejų, ir mane „buvo aplankę svečiai“ – buvo atvažiavęs Rimas Klipčius (senasis). Trankė duris, žinoma, neįleidau. Naktį kreipiausi į policiją, važiavau pats tirtis, kad įrodyčiau, jog buvau blaivus. Kaip įtariama, tame ekipaže su Rimu Klipčiumi buvo Arūnas Čenkus ir Zenonas Zenkevičius. Pasiaiškinimuose rašė, kad norėjo su manimi pasikalbėti, pusę antros naktį... Šiandieną jie turi valdžią.

Kai Švenčionėliuose vyko banditiški santykių aiškinimaisi „vietinių“ su romais, pateikdamas informaciją tarybai apie tyrimo eigą, tuometinis komisariato viršininkas A.Sinis patvirtino, kad Švenčionėlių centre aidėjo šūviai, iš partijos būstinės buvo paimtas pistoletas.

Ar tai ne pakankamas pagrindas man bijoti dėl savo gyvybės?

Vytautas BULKA

Tarybos narys