Mes turime 342 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1467
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11654
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87684
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos Švenčionių rajono savivaldybės tarybos frakcijos kreipimasis į rinkėjus

2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis Nr.87 (1134)

Gerbiamieji rinkėjai!

2011 m. spalio 6 d. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcija pasirašė sutartį su Švenčionių rajono savivaldybės tarybos valdančiąja koalicija.

Šiuo sprendimu mes atsiliepėme į rajono mero Vytauto Vigelio kvietimą rajono savivaldybės taryboje dirbti konstruktyviai visų rajono žmonių labui. Mes, LLRA savivaldybės tarybos nariai, manome, kad svarbiausias mūsų buvimo taryboje tikslas – mūsų rinkiminės programos įgyvendinimas, taip pat sprendimas problemų ir uždavinių, kurie gali iškilti šios kadencijos metu. Akivaizdu, kad įgyvendinti šiuos uždavinius galima tik dalyvaujant rajono valdyme, t.y. būnant valdančiosios koalicijos nariu. Mums nepriimtinos sąvokos – politikavimas, intrigos ir kova dėl valdžios, kad pasiektum tik asmeninę gerovę. Mes, LLRA frakcija, dėl rinkėjų pasitikėjimo gavę rajono savivaldybės taryboje 4 vietas iš 25, norime tuo pasinaudoti ir daryti įtaką sprendimų priėmimui, konstruktyviai bendradarbiaujant su valdančiąja koalicija.

Pateiksiu keletą pavyzdžių, iliustruojančių mūsų sprendimo teisingumą.

Prieš dešimtmetį dėl aktyvios ir principingos LLRA rajono savivaldybės tarybos narių pozicijos pavyko balsuojant atmesti Pabradės kartono fabriko teritorijoje numatytos statyti medicininių ir kitų ekologiškai kenksmingų atliekų deginimo gamyklos projektą. Dirbdamas fabriko vyriausiuoju inžinieriumi, aš galėjau susipažinti su šio projekto technine dokumentacija. Išnagrinėjęs ją ir įsitikinęs, kad projektas bus įgyvendinamas nepaisant iškeltų reikalavimų dėl teritorijos, be to, keičiant technologiją, kad būtų gaunamas maksimalus pelnas, aš informavau apie tai rajono savivaldybės tarybą ir pasiekiau, kad projektas nebūtų priimtas. Nors dėl to buvau atleistas iš darbo, bet iki šiol didžiuojuosi šiuo savo poelgiu.

Per praėjusią kadenciją LLRA frakcija, būdama nepriklausoma, bendradarbiavo su valdančiąja koalicija. Balsuojant buvo atšauktas sprendimas, diskriminuojantis Pabradės sodininkų bendrijos „Žeimena“ narius, kurio pagrindu bendrijai buvo atimta teisė naudotis žemės sklypais. Prieš priimant tokį sprendimą buvo surengta daug susitikimų, konsultacijų ministerijose, surašyti tomai popierių ir dokumentų. Mūsų sprendimą oponentai apskundė teismui, tačiau, laimė, teismas paliko galioti rajono savivaldybės tarybos sprendimą Pabradės sodininkų bendrijos „Žeimena“ naudai.

Šiais pavyzdžiais mes norime parodyti, kad svarbiausia mūsų veikloje – rezultatas. O jeigu rezultatas – tai konkreti pagalba žmonėms, vadinasi mes einame teisinga kryptimi.

LLRA Švenčionių skyriaus pirmininkas Zbignevas JEDINSKIS
 

 
Reklaminis skydelis