Mes turime 433 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4615
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14802
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90832
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. birželio 15 d., trečiadienis, Nr.44 (1577)

Rajone siautėja vagys

Švenčionių rajone „besidarbuojantys“ vagys dažniausiai apsilanko gyventojų ūkiniuose pastatuose, garažuose, parduotuvėse ar net biuruose. Praeitą savaitę rajone įvykdytos kelios vagystės, dėl kurių gyventojai patyrė nemenkų nuostolių.

Viena didesnių vagysčių įvykdyta praėjusį antradienį, birželio 7 dieną. Į sodybą Laukagalio kaime (Švenčionių r.) atvykęs 54 metų jos savininkas, pastebėjo, kad iš ūkinio pastato dingo benzininis pjūklas STIHL ir kirvis ilgu kotu FISKAR. Nuostolis siekia 430 eurų. Nukentėjęs gyventojas įtaria, kad į patalpą įsibrovėliai galėjo patekti pasinaudoję palėpėje įrengtu nedideliu langu.

Taip pat benzininio pjūklo STIHL ir mobilaus ryšio telefono aparato antradienį, birželio 7 d., savo namuose pasigedo ir Lygumų kaimo gyventojas. 63 metų vyrui padaryta turtinė žala siekia 270 eurų.

Dar tą pačią dieną panašaus dydžio nuostolius (apie 300 eurų) suskaičiavo vienas Pabradės miesto verslininkas. Ryte, atvykęs į metalo laužo supirktuvę, pastebėjo, kad atidarytas įmonės biuro langas. Užėjęs į vidų, rado išvartytus baldus, sujauktus daiktus, nuo stalo į nuošalę pastumtą darbo kompiuterį ir pasigedo vario metalo laužo. Visa surinkta vertingo spalvoto metalo žaliava buvo laikoma biuro patalpoje.

Nuo ilgapirščių nukentėjo ir 28 metų Švenčionėlių miesto gyventojas. Ankstų ketvirtadienio, birželio 9-osios, rytą, apie 3 valandą, miegodamas savo namuose, nubudo, išgirdęs kažkieno žingsnius. Pašokęs iš miegų, pamatė svetimą žmogų, vaikščiojantį patalpoje. Tai buvo vyras, kurio veido bruožų aiškiai neįsidėmėjo, mat buvo tamsu. Įsibrovėlis spruko bėgti ir pasišalino. Apžiūrėjus gyvenamąją patalpą, paaiškėjo, kad neprašytas „svečias“ į namus galėjo patekti pro tualeto langą. Šeimininkas pasigedo grynųjų pinigų (apie 400 eurų) ir auksinės grandinėlės. Nuostoliai tikslinami.

Dėl visų šių vagysčių yra pradėti ikiteisminiai tyrimai.

 

Smurtavo neblaivūs pabradiškiai

Švenčionių rajono policijos komisariate, baigiantis savaitei, gauti keli pranešimai apie smurtaujančius Pabradės miesto gyventojus. 27 metų Vilniaus gyventojas skundėsi, kad po visureigių varžybų, vykusių netoli Meškerinės k., pobūvio metu kilo nesutarimai su vietiniais nepažįstamais. Vienas smarkiai įpykęs jaunuolis po ranka pasitaikiusiu prožektoriumi trenkė vilniečiui per galvą. Dėl patirtų kūno sužalojimų vyriškis buvo patalpintas į Švenčionių r. ligoninę.

Kitas girtas (3.68 promil.) pabradiškis iš Ažubalių kaimo sukėlė fizinį skausmą ir grasino peiliu savo trisdešimtmetei sugyventinei. Dėl abiejų smurto artimoje aplinkoje įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-06-06 iki 2016-05-13 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate iš viso užregistruota 111 informacinių pranešimų, pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai, surašyti 59 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Per savaitę 37 asmenys nubausti už KET pažeidimus, sulaikyti 5 neblaivūs vairuotojai ir 2 vairuotojai be vairuotojo pažymėjimo, 5 asmenys buvo neprisisegę saugos diržų, pastebėti 3 nedrausmingi pėstieji, sulaikyti 4 neblaivūs dviratininkai. Per šį laikotarpį užregistruoti 22 viešosios tvarkos pažeidimai, iš jų 2 chuliganizmo atvejai, 16 asmenų nubausta už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje. Į komisariatą pristatyta 12 asmenų, iš jų 3 – neblaivūs, įvykdytos 6 vagystės, sučiuptas 1 sukčius, užregistruoti 2 smurto artimoje aplinkoje atvejai.

Švenčionių r.PK inf.

 
Reklaminis skydelis