Mes turime 527 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9410
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15820
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97569
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Teismai panaikino konkursą, o A.Šarėjus toliau savo: „Didesnio skaidrumo ir būti negali“!

2016 m. birželio 18 d., šeštadienis, Nr.45 (1578)

Stebiu rajono savivaldybės administracijos direktorių Andrių Šarėjų ir stebiuosi. Jeigu nebūčiau anksčiau pažinojęs šio valdininko, gal ir nesistebėčiau. Praėjusią kadenciją dirbdamas administracijos direktorės pavaduotoju, teisininko specialybę turintis A.Šarėjus buvo korektiškas ir disciplinuotas. Šioje kadencijoje tapusio direktoriumi žmogaus neatpažinti. Jau nebe naujokas darbe ir būdamas teisininkas, rašinėja įstatymus pažeidžiančius sprendimus, viršija įgaliojimus,  tinkamai neprižiūri savo pavaduotojo Arūno Čenkaus veiklos, o tas irgi su viešaisiais pirkimais darė ką norėjo, kol teismai sustabdė. Visų instancijų teismai patvirtino, kad savivaldybė pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą. Keleivių vežimo konkursas panaikintas ir skelbiamas iš naujo, o A.Šarėjus (teisininkas!), užuot gerbęs teismo sprendimą,  toliau varo savo: „Didesnio skaidrumo ir būti negali!“

Ar teismai naikina skaidriausius konkursus?

 

Savivaldybės valdininkų, net teisininkų, melas ir išpuikimas pasiekė neregėtas aukštumas– propagandos iš švenčioniškių reikėtų pasimokyti net Šiaurės Korėjai, kuri paskutiniame tarybos posėdyje merui kažkodėl sukosi ant liežuvio. Kas apie ką, o jaunasis meras - apie Šiaurės Korėją... Kaip sakoma, kiekvienam – savo.

 

Man svarbiau Lietuva ir mano miestas, rajonas. Todėl ir principingai kovoju su vietinės valdžios savivale.Ne todėl, kad keleivių vežimas mano įmonei būtų gyvybiškai svarbus. UAB „Svirka“ – ne tik rajono keleivių vežimas, įmonės veikla plati ir ji dar plėsis. Kovoju dėl teisingumo ir principų. Jau vien tai, kad galimai korumpuotai vykdytas keleivių vežimo konkursas savivaldybei per akis galimai proteguojant vieną įmonę, buvo teismų pripažintas neteisėtu, laikau teisingumo triumfu. Savivaldybės klerkai gal dar nesuprato, kad tai jų padarytus (sąmoningai ar patiriant spaudimą) pažeidimus nustatė teismas, nes toliau pažeidinėja įstatymus ir dar viešai teisinasi, klaidina žmones. Senas teisininkas Vygandas Kastanauskas teisinasi išvedžiojimais, neva konkursas viso labo buvo ne ten paskelbtas. Jeigu pažeidimai būtų nereikšmingi, teismas nebūtų pripažinęs konkurso neteisėtu. Tiesa ta, kad vykdant konkursą buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas.

 

„Didesnio skaidrumo ir būti  negali!“ ( pagal A.Šarėjų) – chronologija:

 

* Viešųjų pirkimų tarnyba pripažino, kad Švenčionių rajono savivaldybė 2015 metų lapkričio 17 d. vykdė keleivių vežimo konkursą, pažeisdama Viešųjų pirkimų įstatymą.

 

*2016 m. vasario 9 d. Vilniaus apygardos teismas priėmė sprendimą savivaldybės pasirašytą sutartį su UAB „Meteorit turas“ dėl keleivių vežimo laikyti NEGALIOJANČIA  nuo pasirašymo dienos. Savivaldybė apskundė jai nepalankų sprendimą aukštesnės instancijos teismui.

 

* Gegužės 9 d. Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė galutinį ir neskundžiamą sprendimą: Vilniaus apygardos teismo 2016 m. vasario 9 d. sprendimą palikti nepakeistą.

 

*Birželio 23 d. Vilniaus apygardos teismas nagrinės Švenčionių autobusų stoties nuomos konkurso bylą. Savivaldybė šio konkurso nugalėtoja paskelbė UAB „Svirka“, bet sutarties nepasirašė.

 

Tikiu, kad atsiras ir daugiau verslininkų, kurie, susidūrę su tokiu „skaidrumu“, elgsis principingai.

Valdžia turi tarnauti žmonėms, o ne mes jai. Tegul džiaugiasi, kad savo mokesčiais juos išlaikome.

P.S. Negaliu nutylėti dėl A.Šarėjaus citatoje sudarkytos lietuvių kalbos, taisyklingai reikėtų sakyti: „Skaidriau negali būti!“.

Vytautas BULKA

Tarybos narys

Kontrolės komiteto narys