Mes turime 294 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:531
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16732
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92762
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Liūtis patikrino ir gatvių remonto kokybę. Blogai!

2016 m. birželio 18 d., šeštadienis, Nr.45 (1578)

Jau prieš kelias dienas pradėjęs pakrapnojimais žaisti dangus, trečiadienio pavakarę prapliupo liūtimi. Ji tęsėsi neilgai, bet ir per trumpą laiką drauge su vėtra nemažai pokštų prikrėtė. Švenčionėlių gatvės vietomis buvo panašios į bėgančias upes ir telkšančius ežeriukus – lietaus surinkimo sistemos nepajėgios tokios vandens masės surinkti. Liūtis ir stogams buvo rimtas išbandymas. Neatlaikę vėjo gūsių ir liūties dueto, krito medžiai, bet viskas baigėsi tik nedideliais nuostoliais. Pirmoji vasaros liūtis parodė, kad prasidėjusi vasara savo arsenale turi ne tik temperatūrų svyravimų, bet ir lietaus atsargų.

Kliuvo nuo liūties ir švenčioniškiams, ypač gyvenantiems Miško gatvėje. Vienoje blogiausių Švenčionių miesto gatvių visai neseniai buvo paklota nauja asfalto danga. Gyventojai pasakoja, kad jų džiaugsmą, kai pamatė kelių tiesimo techniką, netrukus aptemdė abejonės, pamačius, kaip tvarkoma jų gatvė. Tiesiai ant seno asfalto paklojo naują, o kelkraščius tiesiog išpylė geltonu smėliuku, užuot įrengę bordiūrus ar kitaip sutvirtinę kelkraščius. Neatsižvelgė net į tai, kad dalis gatvės yra kalnelis. Šaligatvio žmonės taip pat nenusipelnė. Trečiadienio liūtis atliko „techninę kontrolę“. Kadangi bordiūrų nėra, visas smėlis atsidūrė žmonių kiemuose, paversdamas juos paplūdimiu. „Kaip galima buvo taip remontuoti gatvę, kur specialistų galvos? Kodėl niekas nekontroliavo? Kas dabar mums išveš tą smėlį iš kiemų?“ - užpylė klausimais redakciją nukentėję Miško gatvės gyventojai.

Na, užsakovas buvo savivaldybė, o firma turbūt įrengė tai, už ką buvo sumokėta. Ar bordiūrai – tik popieriuje, ar juos pamiršo, žino tik valdžia. Jiems, merui Rimantui Klipčiui ir administracijos direktoriui Andriui Šarėjui, žmonės skundą dėl tokios netvarkos ir parašė.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis