Mes turime 280 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6511
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28398
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72381
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. birželio 29 d., trečiadienis, Nr.47 (1580)

Lavonas balkone išgulėjo apie 5 paras

Birželio 25-osios vakarą į Švenčionių policijos pareigūnus kreipėsi šešiasdešimtmetė m. Švenčionėlių gyventoja. Ji pranešė, kad iš vieno buto, esančio Ž}}ilvičių gatvės daugiabutyje, sklinda nemalonus (puvimo, lavono) kvapas. Bute esą gyvena viena, galimai neįgali, senyvo amžiaus moteris. Į nurodytą vietą be policijos pareigūnų atvyko priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai bei medikai. Minėto buto balkone, ant grindų, gulėjo moters lavonas. Nustatyta, kad 58 metų amžiaus moters lavonas balkone išbuvo apie 5 paras. Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyriaus ekspertai tiria moters mirties priežastį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pyktį liejo smurtaudami

Policijos pareigūnai vėlyvą Joninių nakties vakarą sulaukė pranešimo, kad apie 21 val. Senos Pašaminės kaime (Švenčionių r.) vieno iš namų kieme smarkai susikivirčijo 39 metų vyriškis ir 27 metų moteris. Konflikto metu vyras nesusivaldė ir ranka trenkė moteriai į veidą, vėliau pradėjo ją smaugti. Daug fizinio skausmo patyrusiai moteriai pavyko išsivaduoti, tuo tarpu sugyventinis bandė sprukti, tačiau nesėkmingai.

Birželio 24-osios vakarą Švenčionėliuose jauną 25 metų moterį sumušė neblaivus jos trisdešimtmetis vyras. Smurtautojas pyktį išliejo trankydamas kumščiais moteriai per galvą bei keletą kartų spyrė į koją. Vėliau vyriškis iš įvykio vietos pasišalino. Nukentėjusi moteris po medikų apžiūros pasiliko namuose.

Dėl šių įvykių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Trise mušė vieną

Tą patį vakarą, taip pat Švenčionėliuose, prie parduotuvės „Lakaja“, automobilių stovėjimo aikštelėje, 36 metų vyrą sumušė trys iš matymo nepažįstami vyrai ir automobiliu „Mazda“ spruko iš įvykio vietos. Apie incidentą policijai pranešė parduotuvės apsaugos darbuotojas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-06-20 iki 2016-05-27 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate iš viso užregistruota 136 informaciniai pranešimai, pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai, surašyti 72 administracinės teisės pažeidimų protokolai. Per savaitę 39 asmenys nubausti už KET pažeidimus, sulaikyti 3 neblaivūs vairuotojai ir 3 vairuotojai be vairuotojo pažymėjimo, 10 asmenų buvo neprisisegę saugos diržų, sulaikyti 9 neblaivūs dviratininkai. Per šį laikotarpį užregistruoti 5 chuliganizmo atvejai ir 9 asmenys sulaikyti neblaivūs viešose vietose. Į komisariatą pristatyti 4 asmenys ir visi jie buvo neblaivūs.

Švenčionių r. PK inf.

 

Joninių nesusipratimai

 

Švenčionėliuose per Jonines pavedė sena transformatorinė. Per patį šventės, beje, blaivios (Joninės buvo be alkoholio), įkarštį dingo elektra. Elektrikai, sako, seniūniją buvo įspėję ne kartą, kad reikia objektą tvarkyti, bet to nebuvo padaryta. Kol elektros tiekimas buvo atstatytas, šventė vyko visiškai – „gyvai“ – apsieita ir be mikrofonų. Prie upės šventinių apeigų dainas su dalyviais smagiai traukė ir svečiai.

Savaip „linksminosi“ ir vagišiai, tiesa, jų laimikis menkas – pavogė polietileno plėvelę, kuria buvo pridengta estrada.

Pabradėje pasiruošimas Joninėms išpat ryto papiktino gamtos mylėtojus. Įredakciją skambino keli susinervinę miesto gyventojai ir prašė pagalbos. Vėliau jie kreipėsi ir į tarybos narius. Pasak pabradiškių, miškelyje už kultūros centro nupjautos keturios sveikutėlės pušys ir jų vietoje statoma estrada. Ką čia bepadėsi, jeigu jau nupjautos...

Antras nutikimas Pabradėje buvo rytą po Joninių šventės – paaiškėjo, kad estrada padeginta. Dėl abiejų nutikimų tikriausiai rūpestį išreikš gamtos sergėtojai ir ugnies tramdytojai.

Mūsų inf.