Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2021
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18222
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94252
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Į Dainų šventę vyks per 300 švenčioniškių, juos veš „Svirka“

2016 m. liepos 2 d., šeštadienis, Nr.48 (1581)

Beveik 20 tūkst. Lietuvos moksleivių dainų

Lietuvos moksleivių dainų šventėje „Tu mums – viena“, kuri vyks liepos 4-9 d. Vilniuje, dalyvaus beveik 20 tūkstančių šalies moksleivių. Iš mūsų rajono, daug metų garsėjančio kultūrinėmis tradicijomis, vyks didelis būrys šventės dalyvių. Gerokai daugiau, negu iš kaimyninių rajonų. Iš Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos - 108 atlikėjai, Švenčionėlių – 104, Pabradės – 73 moksleiviai. Iš viso iš rajono į šventę vyks 285 moksleiviai ir praktiškai visi meno mokyklų mokytojai, nes reikalaujama labai daug lydinčių asmenų.

Švietimo ir mokslo ministerija rūpinasi, kad šventei būtų gerai pasirengta ir dalyviai būtų aptarnaujami aukščiausiu lygiu.

Švietimo ir mokslo ministerijos skelbto vežėjų konkurso šventės dalyvių pavėžėjimui buvo keliami ypač aukšti reikalavimai. Vienu laimėtojų tapo UAB „Svirka“, kuri veš į šventę Švenčionių ir Anykščių rajono moksleivius.

Šventės dalyvius maitins įmonė „Pontem“. Dalyviai triskart per dieną gaus šiltą ir sveiką maistą. Per 7 šventės dienas įmonė paruoš apie 90 tūkst. porcijų maisto. Vaikai gaus jų amžiaus kategorijoms rekomenduojamą kalorijų normą, o dauguma maisto prekių bus perkamos iš Lietuvos gamintojų ir tiekėjų.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis