Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3309
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13496
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89526
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

EGAS - patogiausias ir greičiausias būdas pateikti prašymą „Sodrai“

2016 m. liepos 2 d., šeštadienis, Nr.48 (1581)

„Sodros“ Elektronine gyventojų aptarnavimo sistema (EGAS)  naudotis galite jums patogiu laiku, netgi neišėję iš namų.

Susirgus labai patogu ir paprasta per EGAS pateikti „Sodrai“ prašymą skirti ligos pašalpą. Tereikia interneto naršyklėje įvesti adresą www.sodra.lt, spausti „Prisijunkite“, „Gyventojui“ ir naudojantis elektronine bankininkyste arba elektroniniu parašu saugiai prisijungti prie asmeninės „Sodros“ paskyros. Prisijungus prie EGAS pirmą kartą, reikia susipažinti ir sutikti su naudojimosi taisyklėmis, užpildyti skiltį „Nustatymai“. Tuomet spausti „Naujas prašymas“/ „Skirti pašalpą išmoką“, pasirinkti „GPS1, Prašymas skirti ligos pašalpą (įskaitant slaugą)“, spausti „Kurti“, užpildyti ir pateikti prašymą „Sodrai“. Apie pateikto prašymo būklę būsite informuotas žinute EGAS portale arba nurodytu elektroniniu paštu.

Prisijungę prie EGAS taip pat galite pateikti ir prašymą pensijai, pašalpai ar išmokai skirti, pakeisti asmeninę banko sąskaitą, į kurią mokama išmoka, peržiūrėti informaciją apie sumokėtus mokesčius, darbo laikotarpius,sužinoti prognozuojamą senatvės pensijos dydį, įgytą socialinio draudimo stažą, pasitikrinti, ar nesate įsiskolinę už privalomąjį sveikatos draudimą (PSD) ir pan. Visa informacija teikiama suvestinėse, kurių sąrašą matysite savo asmeninėje „Sodros“ paskyroje.

Iškilus klausimams dėl naudojimosi EGAS ir prašymo pateikimo, prašome kreiptis tel. 1883 arba jei pirmą kartą nedrįstate jungtis prie EGAS ir pateikti prašymo internetu, pasiimkite savo prisijungimo duomenis, atvykite į artimiausią „Sodros“ skyrių ir mes Jums padėsime bei parodysime, kaip tai padaryti.

Kviečiame visus aktyviai naudotis „Sodros“ teikiamomis elektroninėmis paslaugomis ir išbandyti EGAS privalumus.

VSDFV Utenos skyrius

 
Reklaminis skydelis