Mes turime 276 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:412
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16613
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92643
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. liepos 20 d., trečiadienis, Nr.52 (1585)

Surado pasiklydusį grybautoją

Ketvirtadienį apie 11 val. buvo gautas pranešimas, kad 76 metų amžiaus vyras, Karklinės kaimo (Švenčionių r.) gyventojas, prieš dvi dienas išėjo iš namų ir negrįžo. Manoma, kad senolis miške grybavo. Po dvi dienas trukusios paieškos, vyras buvo sėkmingai surastas. Švenčionių policininkai išsekusį grybautoją nuvežė medikams apžiūrėti.

 

Iš sąskaitos dingo didelė suma

Į policiją pagalbos kreipėsi Švenčionių miesto gyventoja. Ji tikino, kad savo AB DNB banko sąskaitoje pasigedo beveik 700 eurų. Patikrinus banko sąskaitos atliktų operacijų ataskaitą paaiškėjo, kad nuo metų pradžios iki pat liepos mėnesio periodiškai buvo atliekami pavedimai. Galimai neteisėtai pasinaudojus elektroninės mokėjimo priemonės identifikavimo duomenimis buvo atlikti keli pavedimai. Tokiu būdu iš viso per pusmetį iš sąskaitos neteisėtai buvo pervesta nemenka pinigų suma. Tas, kas neteisėtai naudoja svetimas elektronines mokėjimo priemones ar/ir tapatybės patvirtinimo priemonių duomenis yra baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

 

Prekės iki šiol negavo

Kita moteris, Pabradės miesto gyventoja, kreipdamasi į pareigūnus skundėsi, kad pasinaudojusi elektroninės bankininkystės sistemos galimybe, padarė mokestinį pavedimą. Už mobilaus ryšio telefoną „Iphone-5“ sumokėjo 120 eurų (pavedimu) į Facebook paskyroje nurodytą sąskaitą. Moteris nerimavo, kad iki šiol mobilaus ryšio telefono aparato dar negavo. Įvykių aplinkybes aiškinasi Švenčionių r. PK tyrėjai.

 

Dingo telefonas

Praeitą savaitę rajone įvykdytos kelios vagystės, dėl kurių gyventojai patyrė nemenkų nuostolių.

Savo mobilaus ryšio telefono aparato pirmadienį pasigedo jauna 28 metų Pabradės miesto gyventoja. Nukentėjusioji teigė, kad jai priklausantis telefonas „Samsung Galaxy A5“ buvo pas pažįstamą vyrą kitame, toje pačioje gatvėje esančio namo bute. Iš ten, anot moters, ilgapirščiai jį ir nugvelbė. Padaryta turtinė žala siekia apie 300 eurų.

 

Išdaužė „VAZ‘o“ stiklus

Dar viena nukentėjusioji, Švenčionių miesto gyventoja, antradienio rytą kreipėsi į policiją su pareiškimu, kad nakties metu, apie trečią valandą, viename iš Taikos g. esančių daugiabučių kiemų du jaunuoliai išdaužė jai priklausančio automobilio „Vaz“ stiklus ir, manoma, ketino „švarinti“ automobilį.

Švenčionių PK atliekami keli ikiteisminiai tyrimai dėl svetimo turto pagrobimo. Už panašaus pobūdžio nusižengimus yra baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

 

Įsibrovėliai suniokojo turtą ir sumušė šeimininkus

Pabradės miesto gyventoja ketvirtadienį kreipėsi į policiją su prašymu išaiškinti smurtautojus. 47 metų moteris kartu su 56 metų sugyventiniu gyvena Pabradėje. Trečiadienį, apie pirmą valandą nakties, į privatų jų namą įsiveržė neprašyti svečiai. Du jaunuoliai į gyvenamąją patalpą pateko išmušę virtuvės langą. Vieną iš įsibrovėlių šeimininkai iš matymo pažino. Jaunuoliai pradėjo namuose vartyti ir daužyti baldus bei kitus buities daiktus, sudaužė sekcijos stiklus, ant grindų numetė televizorių. Vienas iš smurtautojų su kėde mušė sugyventinį, taip pat kumščiu per veidą trenkė ir šeimininkei. Įtūžę jaunuoliai ieškojo kažkokio vyriškio, bet konkrečiai neįvardijo. Nieko neradę pasišalino.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir svetimo turto sugadinimo ir/ar sunaikinimo Švenčionių policijos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-07-10 iki 2016-07-17 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate iš viso užregistruoti 124 informaciniai pranešimai, pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai, surašyti 88 administracinės teisės pažeidimų protokolai. Per savaitę 44 asmenys nubausti už KET pažeidimus, sulaikyti 5 neblaivūs vairuotojai, 3 vairuotojai be vairuotojo pažymėjimo, 2 asmenys buvo neprisisegę saugos diržų, sulaikyti 2 neblaivūs dviratininkai. Per šį laikotarpį užregistruota 19 viešosios tvarkos pažeidimų, iš jų 7 chuliganizmo atvejai ir 10 asmenų sulaikyti neblaivūs viešose vietose. Į komisariatą pristatyti 3 asmenys ir 2 iš jų buvo neblaivūs.

Švenčionių r.PK inf.

 
Reklaminis skydelis