Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5177
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23721
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71047
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Eismo dalyvių kultūra – mūsų pačių rankose

2016 m. liepos 27 d., trečiadienis, Nr.54 (1587)

Eismo įvykių statistikos duomenys kas kartą džiugina vis labiau. Per paskutinį šių metų pusmetį Lietuvos keliuose žuvo 15,7 proc. mažiau žmonių nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais. Taip pat svarbu paminėti ir mažėjantį juodųjų dėmių bei avaringų ruožų skaičių keliuose.

Tokie rodikliai buvo pasiekti ne tik nuolat tobulinant šalies kelių infrastruktūrą ir diegiant inžinerines eismo saugumo gerinimo priemones, bet ir vykdant švietėjišką veiklą. Būtent eismo dalyvių tarpusavio pagarbos ir pagalbos svarbos suvokimas padeda išugdyti atsakingus eismo dalyvius.

Deja, dar yra kur tobulėti. Šiuo metu vis dažniau pastebimas nesusikalbėjimas tarp labiausiai pažeidžiamų eismo dalyvių – pėsčiųjų ir dviratininkų. Dalis pėsčiųjų vis dar naudojasi dviračių infrastruktūros elementais, tokiais kaip atskiri dviračių takai, dviračių eismo juostos ar pėsčiųjų ir dviračių take eina dviračių eismui skirta puse. Pastarasis pažeidimas ypač piktina dviratininkus, kurie, siekdami išvengti susidūrimų su pėsčiaisiais, yra priversti manevruoti ir rizikuoti savo sveikata, neretai net patirdami rimtų sužeidimų.

Todėl primename, kad kiekvienai eismo dalyvių grupei yra įrengta pritaikyta ir saugi naudotis susisiekimo infrastruktūra. Svarbu tik nepamiršti tinkamai ja naudotis ir gerbti kitus eismo dalyvius. Taip gerindami eismo dalyvių kultūrą, mes paversime savo keliones ne tik malonesnėmis bet ir greitesnėmis.

VĮ „Vilniaus regiono keliai“