Mes turime 312 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1943
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12130
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88160
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčioniškių piligrimystė į Latvijos Marijos šventovę Agluonoje

2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis Nr.62(1595)

Vis dar gyvendami Gailestingumo Jubiliejaus metų dvasia rugpjūčio 15 d. rytą 40 žmonių grupė - parapijos maldininkai leidosi į piligriminę kelionę, šį kartą ne tik už dekanato ar vyskupijos ribų, bet ir už Lietuvos. Maldingos kelionės tikslas – jubiliejiniais metais aplankyti Latvijos Marijos šventovę Agluonoje, į kurią kasmet rugpjūčio 15-ąją suguža didžiulės minios maldininkų ne tik iš pačios Latvijos, bet ir Lietuvos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos, kitų Europos valstybių.

9.30val. jau žvalgėmės po gražiai suremontuotą ir titulo atlaidams skoningai papuoštą Zarasų Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčią. Neprailgo važiavimas autobusu ir 11 val. jau stovėjome priešais Agluonos baziliką, į kurią jau plūdo minios maldininkų iš įvairių vietovių. Priešais baziliką prie laikinojo altoriaus skambėjo Rožinio malda, o norintys patekti prie pat stebuklingo Švč. Mergelės Marijos paveikslo, turėjo gerą valandą stovėti eilėje su kitais maldininkais. Artėjant vidudieniui suskambo Marijos garbei giesmė, kurią giedojo choras, pritariant kameriniam orkestrui, netrukus prie altoriaus pajudėjo iškilminga procesija: kryžius, Evangelijų knyga, patarnautojai, klierikai, gausus kunigų būrys, Latvijos vyskupai: Rygos arkivyskupas Zbignev Stankevičs, Jelgavas vyskupas Eduards Pavlovskis, Liepojos vyskupas Viktors Stulpins, Rezeknės-Agluonos vyskupas Janis Bulis, vyskupai emeritai: Vilhelms Toms Marija Lapelis, O.P., Antons Justs, Janis Cakuls ir Jānis Cardinal Pujats.

Iškilmingoms pamaldoms vadovavo Apaštališkasis nuncijus – arkivyskupas Pedro LÓPEZ QUINTANA, kuris po Evangelijos pasakė pamokslą anglų kalba.

Po šv. Mišių su įspūdingai atliekamomis giesmėmis prie išstatyto Švč. Sakramento buvo giedama Švč. Mergelės Marijos litanija, po to iškilminga procesija aplink visą Agluonos šventovės aikštę. Po procesijos skambėjo padėkos himnas Te Deum laudamus (Tave Dieve garbiname).

Susirinkusius maldininkus pasveikino Latvijos prezidentas Raimonds Vėjuonis, visiems piligrimams, gausiai susirinkusiems į Agluonos šventovę, padėkojo Rezeknes-Aglonas diecezijos vyskupas JĀNIS BULIS.

Pabaigoje skambėjo Latvijos valstybės himnas Dievs, svētī Latviju ir giesmės Marijos garbei...

Pabaigoje – nuotrauka prie Agluonos bazilikos šviesiam atminimui ir apie 18 val. sugrįžome į Švenčionis – savo svajonių miestą...

Medardas ČEPONIS

Švenčionių parapijos klebonas

 
Reklaminis skydelis