Mes turime 565 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11910
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20948
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:100069
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis Nr.65(1598)

Konfliktavo vyriškiai

Švenčionių rajono policijos komisariate ketvirtadienį gautas pranešimas apie smurtaujantį Švenčionių miesto gyventoją. Nukentėjęs 66 metų vyriškis skundėsi policijai, kad trečiadienį apie pusę dešimtos vakaro viename iš privačių namų kilo konfliktas. Susiginčijo du vyrai. Konflikto įkarštyje 41 metų vyras mažiausiai tris kartus su kumščiais trenkė senoliui per galvą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Asmuo, kaltinamas sukėlęs kitam žmogui fizinį skausmą yra baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

 

Dingo penkiolikmetė

Švenčionių r. policijos komisariate registruotas pranešimas apie iš namų išėjusią penkiolikmetę. Apie įvykį pranešė dingusios paauglės mama. Ji teigė, kad rugpjūčio 22 d., t.y. prieš savaitę nuo pranešimo pateikimo, apie septintą valandą ryto nepilnametė dukra išėjo iš savo namų Lalučių kaime (Švenčionių sen.). Su dukra motina bendravo trumposiomis žinutėmis. Dėl paauglės dingimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Dingo valtis

Pirmadienį 73 metų Karpakėlio kaimo (Pabradės sen., Švenčionių r.) gyventojas apgailestavo, kad po nakties pasigedo savo medinės valties. Dingo ir valtyje buvę irklai. Kažkieno nugvelbtą turtą senolis buvo palikęs prie netoliese esančio ežero.

 

Pavogė du variklius

Pirmadienio rytą Joniškio kaime (Labanoro sen., Švenčionių r.) poilsiaujantis sostinės gyventojas pranešė policijai apie dingusius du benzininius variklius. 64 metų vyras policijai aiškino, kad varikliai buvo pritvirtinti prie valčių. Padaryta materialinė žala siekia 2000 EUR.

 

Pasigedo traktoriaus

Antradienį policija pradėjo tyrimą dėl dingusio traktoriaus „John Deere“. Technikos priemonė skirta žolei pjauti. Jusių kaimo (Švenčionių r.) gyventojas pranešė policijai, jog ryte pasigedo privataus namo kieme palikto traktoriaus. Jame taip pat buvo paliktas medžioklinis peilis ir nestandartinis akumuliatorius.

 

Užsienietis pasigedo daiktų

Savo asmeninių daiktų pasigedo trisdešimtmetis Dž. Britanijos gyventojas. Jis Švenčionių policijos pareigūnams aiškino, kad praėjusį savaitgalį viešėjo Pabradės miestelyje ir norėjo pasiimti savo asmeninius daiktus, paliktus viename iš angarų. Deja, atvykęs į vietą, jaunas vyras rado tik išmušto lango šukes. Palikti daiktai buvo dingę. Patirtą nuostolį mūsų šalies svečias įvertino 1500 eurų.

 

Pavogė automobilį

Nemenka vagystė įvykdyta ir šeštadienį. Švenčionėliuose 34 metų daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojas kreipėsi į policiją su pareiškimu. Jis teigė, kad iš kiemo, esančio prie daugiabučio namo, dingo jo automobilis „VW Golf“. Transporto priemonė yra raudonos spalvos, pagaminta 1992 m. Padaryta materialinė žala yra apie 700 Eur.

 

Degė ūkinis pastatas

Rugpjūčio 23 d. 06 val. 34 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Milkuškų g. 2, Milkuškų k., Švenčionių sen., dega ūkinis pastatas. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, atvira liepsna degė medinių rąstų (20x13 m) vieno aukšto ūkinis pastatas, stogas dvišlaitis, dengtas šiferine stogo danga. Gaisro metu sudegė medinių rąstų ūkinio pastato (20x13 m) stogas, apdegė viduje buvę apie 15 t grūdų, išdegė pastato vidus. Ūkinis pastatas priklauso M. N.

Įvykis tiriamas.

 

Surinko išsiliejusius tepalus

Rugpjūčio 28 d. 07 val. 13 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Liepų g. 23, Švenčionėlių mieste, ant važiuojamosios kelio dalies iš traktoriaus išsiliejo tepalai, reikalinga pagalba sutvarkyti kelio dangą. Atvykus į vietą, ant asfalto buvo išsilieję tepalai (apie 2 l). Ugniagesiai gelbėtojai, panaudoję 15 kg pjuvenų, surinko išsiliejusius naftos produktus ir sutvarkė važiuojamąją kelio dalį.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-08-22 iki 2016-08-27 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota: 123 informaciniai pranešimai, pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai, surašyti 42 administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Pristatytų į komisariatą asmenų – 13, iš jų neblaivių – 9.

Per savaitę 22 asmenys nubausti už KET pažeidimus, sulaikyti 5 neblaivūs vairuotojai, 2 vairuotojai be vairuotojo pažymėjimo, 1 asmuo buvo neprisisegę saugos diržų, sulaikyti 2 neblaivūs dviratininkai. 3 vairuotojai vyko neturėdami transporto priemonės techninės apžiūros dokumento ir 1 transporto savininkas pasigedo civilinės atsakomybės draudimo.

Per šį laikotarpį užregistruoti 22 viešosios tvarkos pažeidimai, iš jų 3 chuliganizmo atvejai ir 8 asmenys sulaikyti neblaivūs viešose vietose. Įžeidinėjo pareigūnus ir bandė jiems pasipriešinti 4 asmenys.

Švenčionių r.PK ir PGT inf.