Mes turime 419 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4388
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14575
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90605
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pirmasis projektas artėja prie pabaigos

2011 m. gruodžio 3 d., šeštadienis Nr.89 (1136)

Labanoro Švč. Mergelės Marijos parapija vykdo projektą „Labanoro kulto pastatų ansamblio aplinkos sutvarkymas“. Tai pirmasis stambus investicinis projektas, finansuojamas VVG „Švenčionių partnerystė“ vykdomo „LEADER“ projekto lėšomis. Projekto administratorė Violeta Guobytė sakė, kad Labanoro parapijos bendruomenės projektui skirta 509 372 Lt, o bendra vertė, įskaičiavus bendruomenės nepiniginį įnašą savanorišku darbu ir intelektine veikla, perkopė pusę milijono – 565 969 Lt.

Projektas labai sėkmingas. Pradėtas vos prieš pusmetį, šių metų liepos 15 d. pasirašius sutartis su NMA ir VVG „Švenčionių partnerystė“, šiomis dienomis projektas jau artėja prie pabaigos, oficialiai planuojama baigti sausio viduryje. „Dėkojame Dievui, kad yra tokios palankios oro sąlygos, - džiaugėsi V.Guobytė. – Jeigu būtų prasidėję šalčiai, sniegas, darbų vykdyti būtų negalima. Važiavome į patikrą – vyksta paskutiniai darbai“.

Projekto sėkmę lėmė ir projekto vadovo kunigo Jurgio Kazlausko atsidavimas. Pasak projekto administratorės, jis labai nuoširdus žmogus ir labai suinteresuotas kuo greičiau pastatyti bažnyčią ir sutvarkyti aplinką. Klausia projekto vadovų patarimų, atsižvelgia į pasiūlymus, veikia labai greitai.

Pasisekė ir su statybininkais. Bažnyčią stačiusi UAB „Vidista“ iš Utenos laimėjo ir aplinkos tvarkymo projekto konkursą. Dirba tvarkingai, sparčiai, pagal techninės priežiūros patikrinimus viskas labai gerai.

Savaitgaliais parapijiečiai rengia talkas, sulaukia pagalbininkų ir iš Vilniaus.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis