Mes turime 357 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4473
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20674
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96704
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis Nr.68(1601)

Konfliktus sprendė kumščiais

Švenčionių rajono policijos komisariate per savaitę gauta nemažai pranešimų apie smurtaujančius Švenčionių rajono gyventojus.

Nukentėjusi 61 metų moteris skundėsi policijai, kad prieš ją smurtavo sugyventinis. Šeštadienį apie pusę devintos vakaro Ažubalių kaime (Pabradės sen.) nuosavame name tarp sugyventinių kilo konfliktas. Abu jie buvo neblaivūs: moteriai nustatytas 2.33 prom. girtumas, o dešimt metų jaunesniam vyrui - 1.69 prom.

42 metų Švenčionėlių gyventoja nukentėjo nuo savo 52 metų vyro. Trečiadienio naktį susikivirčiję sutuoktiniai neapsiėjo be muštynių. Kilus tarpusavio barniui, įsismarkavęs vyras „auklėti“ savo žmoną pradėjo kumščiais. Mažiausiai keturis kartus jis trenkė moteriai per veidą, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą.

Kita moteris, taip pat Švenčionėlių sen. gyventoja, irgi skundėsi policininkams dėl patirto fizinio smurto. 27 metų moteris iš Senos Pašaminės kaimo pareigūnams pasakojo, kaip tarp jos ir 39 metų sugyventinio kilo konfliktas. Barnio metu vyriškis brutaliai užlaužė moteriai ranką ir pastūmė ją. Moteris krisdama atsitrenkė į krosnį ir smarkiai prasiskėlė galvą.

Taip pat trečiadienį, rugsėjo 7 d., dėl smurtaujančio vyro policijai pranešė jauna 28 metų moteris. Apie dešimtą valandą vakaro savo namuose pradėjo konfliktuoti su 32 metų savo sugyventiniu. Neblaivus (0,46 promilių) vyriškis pradėjo jėga aiškintis santykius ir du kartus kumščiu sudavė savo sugyventinei į veidą, taip sukeldamas fizinį skausmą. Nukentėjusioji po greitosios medicininės pagalbos apžiūros palikta gydytis ambulatoriškai.

Dėl visų šių kilusių konfliktų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Policija primena, kad asmuo, kaltinamas sukėlęs kitam žmogui fizinį skausmą, yra baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-09-05 iki 2016-09-09 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota: 53 informaciniai pranešimai, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai, surašyti 5 administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Per savaitę 33 asmenys nubausti už KET pažeidimus: sulaikytas 1 neblaivus vairuotojas, 1 vairuotojas be vairuotojo pažymėjimo, 4 asmenys buvo neprisisegę saugos diržų, sulaikyti 2 neblaivūs dviratininkai. Per šį laikotarpį sulaikyti 4 asmenys, pasirodę neblaivūs viešoje vietoje, fiksuoti 4 chuliganizmo atvejai.

Per savaitę buvo vykdyta akcija pėsčiųjų saugumui kelyje užtikrinti. Nubausti 4 pėstieji, pažeidę Kelių eismo taisykles.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis