Mes turime 526 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9439
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15849
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97598
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pašaminės rankdarbių kūrėjai atsisveikino su vasara

2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis Nr.68(1601)

Visą vasarą Pašaminės klube rinkdavosi rankdarbius mėgstantys vaikai. Ir ne tik pašaminiškiai ar pas senelius vasarojantys anūkai, bet atvykdavo ir Švenčionėlių socialinių paslaugų centro Vaikų globos ugdytiniai kartu su auklėtoja Lina Rodevičiene. Padedami Pašaminės klubo vedėjos Dalės Basiūnienės jaunieji rankdarbių kūrėjai atidarė čia tikras vasaros dirbtuvėles. Gamino papuošalus, atvirukus ir suvenyrus iš odos atraižų, floristinius atvirukus, paveikslėlius, sausų gėlių kompozicijas.

Daug laiko per vasarą praleido ir gamtoje. Pievose, miškuose, paežerėje kartu su vasaros užimtumo būrelio vadove Dale rinko žolynus, akmenėlius, medžių šakeles, žiedus, vaisius, kuriuos džiovino, rūšiavo ir patys medžiagas pasiruošė darbeliams. Kai būdavo gražus oras, vaikai ne visą laiką leisdavo prie rankdarbių stalo, dažnai kartu su vadovėmis nueidavo pažaisti krepšinio, Švenčionėlių seniūnijos įrengtoje aikštelėje, ar pasivaikščioti prie ežero.

Vasaros rankdarbių kūrybinės dirbtuvėlės labai šauniai buvo užbaigtos vaišėmis su Dalės keptu pyragu, arbata ir vaisvandeniais. Tuo pačiu atsisveikinta ir su vasara, nes prasidėję mokslo metai šiek tiek pakoreguos ir užsiėmimų tvarkaraštį.

Visi vaikų sukurti darbeliai eksponuojami Pašaminės kaimo klube, kur jais gali pasigėrėti ne tik patys vaikai ar jų tėveliai ir artimieji, bet ir renginiuose apsilankantys pašaminiškiai.

Beje, šiuo metu Pašaminės kaimo klube dar veikia ir profesionalaus fotografo Vlado Šarėjaus fotografijų paroda, kurią apžiūrėti bus galima iki spalio 15 dienos.

Vasarą pradėti ir daugelio vaikų pamėgti kūrybiniai užsiėmimai bus tęsiami ir rudenį. Jau pradėti gaminti paveikslėliai panaudojant kruopas, makaronus, akmenėlius ir kitokias medžiagas.

Irena POŽĖLIENĖ