Mes turime 334 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1765
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11952
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87982
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dar kartą – apie Žeimenos slėnio projektą

2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis Nr.68(1601)

Praėjusį ntradienį 8 val., tarsi ekstremalioje situacijoje, vyko skubiai sušauktas rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame svarstytas vienintelis klausimas – dėl paraiškos pagal priemonę „Kraštovaizdžio apsauga“ rengimą ir projekto įgyvendinimą.

Bet šį vienintelį klausimą, nustelbė pareiškimai. Tiksliau – vienas, nes kiti išplaukė iš jo. Darbo partijos Švenčionių skyriaus sekretorė tarybos narė Violeta Čepukova, dirbusi Seimo nario Šarūno Biručio padėjėja – sekretore, pareiškė išeinanti iš opozicijos ir prisijungianti prie valdančiosios daugumos. Atrodo, taryboje tai niekam nebuvo staigmena – čia pat sekė iš anksto paruošti ir posėdžio pradžioje užregistruoti pareiškimai: darbietės priėmimas į valdančiųjų frakciją, mero Rimanto Klipčiaus karšti sveikinimai ir komplimentai naujai narei bei opozicijos pareiškimas apie naują opozicijos sudėtį – be Violetos Čepukovos ir Dariaus Veličkos, kurį opozicija pareiškė pati išbraukianti iš savo gretų. Opozicija paskelbė savo sudėtį: Vytautas Vigelis, Raja Krupenina, Vytautas Bulka ir Konstantas Ramelis.

Kur kas didesnė staigmena tarybos nariams buvo klausimas, dėl kurio sušauktas tarybos posėdis, - Žeimenos upės pakrantės Švenčionėliuose tvarkymo projektas. Svarstymui – pusvalandis, nes 10 val. meras su A.Karveliu jau turėjo būti Vilniaus miesto savivaldybėje, kur buvo numatytas projektų tvirtinimas. Prieš tai projektui turėjo pritarti taryba.

Iš kur tokia skuba – kodėl tarybai klausimas pateiktas paskutinę minutę? Tarybos narys Vytautas Rastenis paprašė paaiškinti, kodėl klausimas svarstomas tokios skubos tvarka ir kodėl jis nebuvo įtrauktas į praėjusio posėdžio darbotvarkę. Atsakymo sulaukė ne iš karto. Meras reikšmingai atsisakė atsakyti, pasakė, kad viską pasakys klausimą pristatanti skyriaus vedėja Vaida Babrauskienė. Pasirodo, laukta Aplinkos ministerijos sprendimo, ar pakeis tvarkos parašą, paprastai sakant, ar išbrauks iš jo apribojimą vykdyti projektus draustiniams priklausančiose teritorijose. Be to pakeitimo minėtoje teritorijoje būtų negalima nieko daryti, todėl, kaip sakė vedėja, ir „į tarybą negalėjo eiti“.

Tuo tarpu rugpjūčio 9 d., lygiai prieš mėnesį, Švenčionėlių seniūnijoje jau  vyko viešas šio projekto svarstymas. Svarstyme dalyvavę gyventojai pateikė pastabų, pasiūlymų. Kraštovaizdžio tvarkymo projekto rengėjas UAB ATAMIS pristatė visuomenei projekto tikslus, uždavinius, vietovės tyrimo išvadas iki menkiausių detalių.

Projekto rengėjai dirbo ne savo iniciatyva ir ne už „ačiū“ – savivaldybė užsakė ir sumokėjo. Žodžiu, darbas vyko, visuomenė buvo informuota, tik tarybos nariai sužinojo paskutinę minutę - paskutiniai. Tiesą sakant, ne tiek jau daug ir sužinojo. Viešame pristatyme informacijos buvo žymiai daugiau.

Tarybos narių žiniai – rugpjūčio 24 d. laikraštyje išsamiai rašėme, kas bus vykdoma Žeimenos pakrantėje, galite pasiskaityti. Tiesa, rajone šiuo metu valdžios uždraustą leidinį dabar bus nelengva gauti – bibliotekose nearsite. Todėl specialiai Jums redakcijoje palikome pluoštelį. Mielai padovanosime.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis