Mes turime 175 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3809
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17808
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65134
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pabūti kartu kvietė sveikatingumo ir šeimos šventė

2016 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis Nr.71(1604)

Pagrindinis Švenčionėlių bendruomenės tikslas teikiant Bendruomeninės veiklos stiprinimo projektą 2016 metų finansavimui buvo organizuoti Švenčionėlių miesto bendruomenės socialines veiklas, orientuotas į kartų bendradarbiavimą, šeimos instituto stiprinimą, sportą ir sveiką gyvenseną. Gavus Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansavimą, viena iš veiklų - pirmasis seminaras šeimoms „Harmoningų tarpusavio santykių kūrimas šeimoje, tarp vyrų ir moterų“ įvyko rugpjūčio mėnesį.

Didžioji finansavimo dalis buvo skirta rugsėjo 17 d. Švenčionėlių sporto aikštyne (Lauko g.) organizuotai Šeimos ir sveikatingumo šventei. Pasiruošimas šventei buvo tam tikras iššūkis, nes šventė organizuojama viso miestelio bendruomenei. Sunku buvo nuspėti, kokios veiklos sulauks didžiausio susidomėjimo, ir visi kartu, vedini bendruomenės pagrindinio šūkio – „Kurkime bendruomeniškumą kartu“, rengėme ir derinome šventės programą.

Nuo pat ankstyvo šeštadienio ryto bendruomenės nariai kartu su savanoriais ruošėsi šventei. Šventė prasidėjo nuo sportiškumo programos, kuri buvo numatyta įvairaus amžiaus žmonėms. Žvarbi šeštadienio popietė ne vieną šventėje dalyvavusį paskatino judėti Zumbos treniruotėje su Renata Grigianeciene ir jos gausia komanda. Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kvietė išbandyti šiaurietišką ėjimą. Švenčionių rajono sporto centro atstovai teisėjavo krepšinio 3x3 rungtynėse , virvės traukime.

Krepšinio turnyre 3x3 dalyvavo 11 komandų, II ir III vietų nugalėtojai apdovanoti medaliais, I vietų nugalėtojai apdovanoti medaliais ir taurėmis.

Švenčionėlių bendruomenė buvo surengusi šeimyniškų situacijų orientacinį žaidimą. III vietos nugalėtojomis tapo Švenčionėlių vaikų globos namų auklėtinės, II vietą užėmė Švenčionėlių progimnazijos mokinių komanda, I vieta atiteko Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos gimnazistėms.

Švenčionių rajono policijos pareigūnė Diana Stūglienė kartu su policijos bičiuliu Amsiu ne tik mokė saugaus eismo gatvėje, bet ir dovanojo vaikams saugaus eismo knygeles, aplankus, pamokų tvarkaraščius. Miesto gyventojams bendruomenės nariai išdalino instrukcijas, kaip teisingai segėti atšvaitą, padovanojo visiems norintiems atšvaitų, kuriuos skyrė Švenčionėlių bendruomenė, VĮ „Vilniaus regiono keliai“ Švenčionių kelių tarnyba, Švenčionių rajono visuomenės sveikatos biuras.

Šeimų konkurse dalyvavo trys švenčionėliškių šeimos, kurios ne tik meniškai prisistatė dainuodamos, grodamos ir išraiškingai sekdamos pasaką, bet ir pavaišino komisijos narius, žiūrovus savo šeimų tradiciniais patiekalais: rudeniškai kvepiančiu obuolių pyragu, traškiaisiais naminiais vafliais, saldžiuoju tinginiu. Konkurso metu šeimoms teko iš modelino lipdyti šeimos herbą, iš didelių dėžių bei kitų priemonių pastatyti svajonių namą. Kompetentinga komisija, kurią sudarė Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Daiva Vinogradova, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorė Daiva Veronika Gaidamavičienė ir švenčionėliškis trijų sūnų tėtis Dainius Žilėnas, nusprendė, kad Šeimų konkurse pirmosios vietos labiausiai verta Karneckų šeimyna, kuri gavo Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro įsteigtą prizą. II vietos nugalėtojai – Sliskų šeimyna ir III vietos nugalėtojai – Varnų šeimyna džiaugėsi Telepoint skirtais prizais bei UAB „Švenčionių vaistažolės“ dovanomis. Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Daiva Vinogradova šeimoms, dalyvavusioms Šeimų konkurse, skyrė specialiuosius prizus. Švenčionėlių bendruomenės vardu Gyčio Šalnos šeimyna apdovanota statulėle „Už jaunimo ugdymą miesto bendruomenei“. Po visų veiklų apdovanojimų laukė šaunus vakaro koncertas, kuriame šoko „Domino“ šokėjai, modernaus šokio grupė „Bingo“, vėliau scenoje pasirodė kviestiniai svečiai iš Kauno - vaikų pop grupė „Saulės vaikai“ ir atlikėja Jūratė Miliauskaitė.

Visą dieną šventės metu šeimos su vaikai galėjo tapyti piešinius šeimos tema, džiaugtis spalvingais balionais, nemokamai pramogauti batutuose, leisti milžiniškus muilo burbulus.

Stipriai ir nuoširdžiai dėkojame JUMS VISIEMS, dalyvavusiems mūsų organizuotoje šventėje, nes ji ir skirta buvo būtent JUMS – Švenčionėlių gyventojams ir svečiams.

Dėkojame LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai už finansavimą, visiems draugams, savanoriams, su kurių pagalba šventė vyko sklandžiai, ir rėmėjams už mums labai svarbią pagalbą rengiant šventę.

Tariame „Ačiū“ UAB „Vėjinei“, UAB „Švenčionių vaistažolės“, UAB „Alviva“, AB „Lietuvos geležinkeliai“ „Telepoint“, VĮ „Vilniaus regiono keliai“ Švenčionių kelių tarnybai, Švenčionių rajono savivaldybei, Švenčionių rajono sporto centrui, Švenčionėlių kultūros centrui, Švenčionių rajono policijos komisariatui, Švenčionėlių seniūnijai, Kaltanėnų seniūnijai, Kaltanėnų bendruomenei, Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centrui, Švenčionių verslo ir turizmo centrui, Švenčionių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biurui.

Spalio 7 d. 16 val. UAB „Maltosa“ patalpose organizuojama paskutinė projekto priemonė - antrasis Dianos Bumblytės seminaras šeimoms „Harmoningų tarpusavio santykių kūrimas šeimoje, tarp vaikų ir tėvų“ .

Kurkime bendruomeniškumą kartu! Junkitės į mūsų gretas su savo idėjomis ir entuziazmu!

Dovilė ŽIŽIENĖ

Švenčionėlių bendruomenės pirmininkė