Mes turime 379 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3109
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19310
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95340
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Studijų revoliucija“

2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis Nr.90 (1137)

Jaunimas, sukūręs judėjimą pavadinimu „STUDIJŲ REVOLIUCIJA“, sieks surinkti 50 tūkst. parašų, kad būtų pakeista dabar galiojanti tvarka, kai studentai gali gauti galimybę pereiti į valstybės finansuojamas studijų vietas tik po dvejų metų. Pagal Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų įstatymo (Žin. 1991, Nr. 7-191, 2009, Nr. 54-2140) pataisą turėtų būti taip, kad studijų finansavimo klausimas turi būti sprendžiamas po kiekvienos sesijos (kas pusmetį). Taip pat turi būti panaikinta 20% kartelė ir visų studentų eilė turi būti sudaroma tiesiog pagal turimą vidurkį.

Trys pagrindiniai dalykai:
• Rotacija vyktų po kiekvienos sesijos.
• Nereikėtų skaičiuoti 20% didesnio vidurkio, į valstybės finansuojamą vietą patektų tas, kurio vidurkis tiesiog didesnis.
• Būtų skatinama sveika konkurencija ir užtikrinta kiekvieno Lietuvos Respublikos piliečio teisė į nemokamą kokybišką mokslą.

Daugiau apie „Studijų revoliucija“ kalbiname Jaunimo organizacijos DARBAS Švenčionių skyriaus pirmininką Gintarą Steponėną.

Kada ir kam įsigaliotų tvarka?
Tvarka įsigaliotų tik nuo kitų metų įstojusiems studentams. Dabartiniams studentams ji jau negaliotų. Tik stojantiems į magistrą.

Kokias didžiausias problemas kelia dabartinė sistema?
Nelygios galimybės į nemokamą mokslą, nemotyvuoti studentai mokytis, kenčianti studijų kokybė, potenciali jaunų žmonių emigracija.

Kas gali rinkti parašus?
Rinkti parašus gali tik pilnamečiai, todėl renkantys nepilnamečiai geriausia, kad tai darytų su pilnamečiu.

Kas gali pasirašyti?
Pasirašyti gali TIK PILNAMEČIAI Lietuvos piliečiai. Tai gali būti ne tik studentai, bet ir mokytojai, dėstytojai, tėvai, giminaičiai, kaimynai ir visi kiti LR piliečiai.

Kas atsakingas už parašų rinkimą Švenčionių r.?
Norėdami prisidėti prie šios studijų revoliucijos, kuri vyks visą gruodžio mėn. iki kitų metų Sausio 11 dienos. Rašykite JAUNIMO ORGANIZACIJOS DARBAS Švenčionių skyriaus pirmininkui Gintarui Steponėnui el. paštu gintaras.sodyba@gmail.com arba info@studijurevoliucija.lt, taip pat yra galimybė pasirašyti ir internetu erinkimai.lt , todėl paskatinkite savo pažystamus užsienyje prisidėti. Juk esame visi vieningi, tad reikia visiškai nedaug. AČIŪ tiems, kurie jau prisidėjo.

 

 
Reklaminis skydelis