Mes turime 157 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1333
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4726
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52052
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kviečiame į švenčioniškių susirinkimus

2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis Nr.90 (1137)

Nevyriausybinė, ne pelno kultūros organizacija – Lietuvos kultūros politikos institutas ir Lietuvos socialdemokratų partijos Ignalinos skyrius kviečia šio krašto inteligentus – mokytojus, kultūros darbuotojus, medikus, miškininkus, teisininkus, žurnalistus, valstybinių įstaigų tarnautojus ir kitus aktyviausius visuomeninėje veikloje gyventojus į susirinkimus, kurie vyks 2011 m. gruodžio 9 d. (penktadienį). Cirkliškio profesinio rengimo centre 13 val., Švenčionių rajono kultūros centre 16 val. Renginiuose bus diskutuojama, kaip galėtume prisidėti prie valstybės stiprinimo ir ką turėtume daryti, kad kiekvienas Lietuvos gyventojas gyventų turtingiau, gražiau, laimingiau, kad būtų ramus dėl savo ir savo vaikų ateities.

Ne vienas žinomas Lietuvos mokslininkas, politikas, kultūros kūrėjas ir skleidėjas teigia, kad Lietuvoje yra sisteminė krizė, t. y. kur žvelgtume, visur aptinkame nepatenkinamą padėtį. Turime daug priekaištų valdžiai – skundžiamės, kad ji nerandanti, neišgalinti rasti ir net neieškanti kelių, kaip esmingai pagerinti žmonių gyvenimą. Skundžiamės, kad politinės partijos daugiau rūpinasi savo grupiniais interesais, siekia išsilaikyti valdžioje, o politiniais sprendimais nepakyla iki visos valstybės nacionalinių poreikių. Tad visiems kartu reikia bandyti ieškoti sprendimų.

Diskusijose numatoma remtis Instituto ką tik išleista knyga „Valstybė žmogaus širdyje“ (Tautos ir valstybės atskirtis), kur publikuojami žinomų mokslininkų, kultūros vertybių kūrėjų straipsniai. Knygos autoriai – didelės kompetencijos žinomi Lietuvos mokslininkai, teisininkai, ekonomistai, kultūros tyrinėtojai, kiti specialistai analizuoja įvairių visuomenės gyvenimo sričių būklę, iškilusias valstybei ir visuomenei problemas ir ieško jų sprendimo kelių.

Renginyje turėtų dalyvauti ir knygos publikacijų autorių – žinomų Lietuvos mokslininkų, kultūros kūrėjų, politikų.

Diskusija būtų naudingesnė, jeigu jos dalyviai iš anksto susipažintų su knygos „Valstybė žmogaus širdyje: tautos ir valstybės atskirtis“ publikacijomis. Knyga turėtų būti viešojoje bibliotekoje, ją bus galima įsigyti renginių metu.

Informacija apie renginį teikiama Lietuvos kultūros politikos institute, tel. (8 5) 2612867, 8 612 40642.