Mes turime 525 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:10155
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16565
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:98314
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėliuose vėl dega romams priklausantys automobiliai

2016 m. spalio 15 d., šeštadienis Nr.77 (1610)

Keletą metų Švenčionėliuose besitęsiantis konfliktas tarp grupės vietinio jaunimo (kurių tarpe nemažai dabartinio rajono mero aplinkos žmonių) ir romų tautybės asmenų, ko gero, įgauna naują pagreitį.

Spalio 12-osios naktį apie 2.30 val. buvo gautas pranešimas, kad stovėjimo aikštelėje Švenčionėliuose už „Maximos“ parduotuvės dega automobilis. Liepsnų apimtas automobilis BMW sudegė visiškai dar iki tol, kol ugniagesiams pavyko suvaldyti ugnį. Automobilio savininkas nuostolį įvertino 7 tūkstančiais eurų.

Tai, kad automobilis padegtas, matyt, abejojančių nedaug. Policijos pareigūnai dėl padegimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įdomiausia tai, kaip paaiškėjo, kad sudegintas automobilis priklauso romų tautybės asmeniui. Tad miestelyje ilgai tvyrojusi sąlyginė ramybė, ko gero, baigiasi, ir Švenčionėliuose gyvenančių romų šeimų laukia neramūs laikai. Kaip sakė vienas iš švenčionėliškių romų, apie vėl prasidedančius jo tautiečių persekiojimus byloja netik sudegintas automobilis, bet ir kiti prasidėję įvykiai.

Ar pavyks išvengti didesnių konfliktų, lieka neaišku, nes atmosfera miestelyje vėl kaista. Daug kas priklausys ir nuo teisėtvarkos pareigūnų principingumo, o jeigu į šiuos įvykius bus pažiūrėta pro pirštus, galime sulaukti ir didesnių bėdų, o gal net gaujų karo...

Mūsų inf.