Mes turime 168 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:982
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14981
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62307
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ruduo Milkuškose

2016 m. spalio 19 d., trečiadienis Nr.78 (1611)

„Ruduo – tai antrasis pavasaris, kai kiekvienas lapas – gėlė.“ (Alberas Kamiu)

Saulėtą spalio 1-osios popietę Milkuškų ir aplinkinių kaimų gyventojai rinkosi į kasmetinę, pačią spalvingiausią rudens šventę. Kaip ir kasmet žiūrovai mėgavosi šventine programa, tiesa, šiais metais dėmesį prikaustė moterų vokalinis ansamblis iš Švenčionėlių kultūros centro „Gabija“, visus užbūręs jo vadovės Vandos Miloš akordeono skleidžiamais garsais ir puikiais dainininkių balsais.

Laikantis ilgamečių tradicijų, pasveikinti ir apdovanoti gražiausių sodybų šeimininkai: R. ir A.Valutkevičiai, A.Brazauskienė, G.Rimašienė, o kitiems, gražiai besitvarkantiems, pareikštos žodinės padėkos. Prizus gavo puokščių, gėlių kompozicijų bei rudeniškų patiekalų konkurso nugalėtojai: M.Bartašiūtė, sukūrusi gyvąją gėlių kompoziciją, J.Veličko ir A.Činčikienė, puoselėjančios tradicinių rudens gėlių puokščių grožį. Skaniausia mišraine išrinkta „Mimoza“ (G.Pašun), prizas už gražiausią ir skaniausią sūrį atiteko taip pat J.Veličko, kuri kita prizine vieta dalijosi su J.Januš skaniausio ir gražiausio pyrago nominacijoje.

Padėka įteikta Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos vadui A.Andrulioniui už glaudų bendradarbiavimą su bendruomene ir už tai, kad užkardos pareigūnų dėka kaimo žmonės gali jaustis saugūs bet kuriuo paros metu. Renginys neapsiėjo be linksmosios loterijos, džiuginusios smagiais prizais tiek mažesnius, tiek vyresnius.

Stebėdami programą susirinkusieji galėjo patys įsitikinti naujųjų sulankstomų stalų patvarumu bei kėdžių patogumu, kurie tėra viena įgyvendinto projekto sudedamųjų dalių. Naudodamasis proga šventės metu Milkuškų kaimo bendruomenės pirmininkas Antanas Petkūnas pristatė neseniai įgyvendintą, Žemės ūkio ministerijos finansuotą projektą ir jo metu įgytą inventorių: projektorių, sulankstomas kėdes bei stalus, viryklę, virdulį-termosą, teniso stalą, daugiafunkcinį treniruoklį.

Demonstruojant skaidres projektoriumi ir naudojantis ekranu, visi galėjo pasigrožėti išpuoselėtų sodybų nuotraukomis. Šventei pasibaigus mažieji skubėjo išbandyti stalo tenisą ir išsiaiškinti, kuris vikresnis ir taiklesnis, vyresnieji demonstravo jėgą, išbandydami daugiafunkcinį treniruoklį, grįžę į salę visi mėgavosi kvapnia kava bei arbata iš naujo virdulio-termoso, vaišinosi šventiniais skanumynais.

Zita STRAKŠYTĖ